Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Bīdāmo durvju saturs

Accenta, 16.07.2010. 16:10

Neapšaubāmi, galvenais šāda veida sistēmās ir kustīgās vērtnes vizuālais izskats. Vispārējais telpas dizains nosaka arī materiālus, no kā izgatavot bīdamās sistēmas „fasādi".
Bīdāmo durvju saturs

Ko izvēlēties, paliek Jūsu ziņā - vieglu, stilīgu un mūsdienīgu alumīniju un stiklu, nopietnu un krietnu koksni vai krāšņu rotangu un mozaīku. „Fasādes" konstrukcija sastāv no divām daļām - vērtnes un tās ietvara jeb rāmja. Ietvaram aizvien biežāk izmanto alumīnija profilu. Tas ir viegls, var tikt izdekorēts „kā koks", nokrāsots dažādos metāla toņos. Retāk izmanto PVC profilus. Profila galvenā funkcija ir stingri turēt vērtni un stila un dizaina ziņā atbilst bīdāmās sistēmas redzamākajai daļai- kustīgai starpsienai jeb durvīm.

Daudz interesantāk ir izstrādāt vērtnes stilu. Ir skaidrs, ka to ietekmē telpas kopējais stils. Ja tas ir techno stilā ieturētais birojs, tad starpsienām būtu jābūt izgatavotām no matētā vai tonētā stikla. Mūsdienīgākie un drosmīgākie vadītāji izvēlas stilizētās saplīsušās stikla starpsienas. Šīs virsmas dažreiz izmanto arī korporatīvā stila popularizēšanai (ir uzņēmumi, kas konferenczāles starpsienu izmanto kā milzīgu tāfeli, uz kuras tiek zīmēti grafiki, stratēģiskās shēmas un biznesa plāni, īsi sākot, to lieto kā darba virsmu). Estētiem vairāk tīk caurspīdīgās stikla starpsienas bez tonējuma. Tīrs caurspīdīgs stikls simbolizē attiecību skaidrumu, detaļu precizitāti un minimālismu, viennozīmīgi lietišķu stilu. Stikls (jebkura veida) sistēmās vienmēr tiek izmantots rūdītais, dažreiz arī triplekss.

Mājokļu interjeros bieži vien izmanto durvis ar spoguli (dažreiz tonēto). Spogulis vizuāli paplašina telpu. Šo paņēmienu bieži izmanto nelielās guļamistabās, viesistabās un citviet, kur nepieciešams vizuāli paplašināt telpu. Bieži spoguļus kombinē ar laminētām kokšķiedru plātnēm, rotangu. Pielieto arī MDF plātnes. Viss ir atkarīgs no pasūtītāja iztēles un dizainera gaumes. Ir interjeri, kur lieliski iederas mozaīka vai mākslinieciskais apgleznojums. Bērnistabās starpsienas tiek izrotātas ar mazā mīļāko multfilmu varoņu attēliem u.c.

Ir arī citi dekora varianti - fjūzings, fasete un vitrāža. Fjūzings ir māksliniecisks panno no vairākās stikla kārtām, kas ir sakausētas kopā augsto temperatūru ietekmē. Fasete ir stikla malu slīpēšana. Savukārt vitrāža ir piemērota patiesā krāšņuma cienītājiem. Tā ir efektīvākā bīdāmās starpsienas vērtnes dekorēšanas metode. To var pasūtīt specializētajā darbnīcā vai izvēlēties jau gatavo produktu klāstā. Viens no pēdējiem jaunumiem - dubultā stikla starpsiena, kurā starp stikliem tiek ieklāta stilizētā plēve. Plēvi ietur techno vai etniskajā stilā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV