Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijā radīta unikāla liekā svara samazināšanas metode

Vilnis Baltiņš, 23.07.2010. 09:18

Sabiedrības Veselības Institūts vairāku gadu laikā ir radījis unikālu liekā svara diagnostikas metodi (eDietologs), kura spēj precīzi noteikt katra cilvēka liekā svara iemeslus un iesaka konkrētus padomus ļoti specifiskām un konkrētām situācijām. "eDietologs ir radīts, lai palīdzētu cilvēkiem saprast, ka liekā svara iemesli katram ir atsevišķi un individuāli. Attiecīgi, individuālām ir jābūt arī metodēm ar kurām šis svars tiek samazināts," stāsta Sabiedrības Veselības Institūta valdes loceklis Vilnis Baltiņš.

"Vairums no publiskajā telpā pieejamiem liekā svara samazināšanas ieteikumiem ir paredzēti praktiski visiem un tāpēc tie neder nevienam. Kvalitatīvus liekā svara samazināšanas ieteikumus nav iespējams izstrādāt neņemot vērā katra konkrētā cilvēka svaru, vecumu, augumu dzimumu un dažādus ieradumus," uzskata Vilnis Baltiņš.

"Diemžēl, daudzi cilvēki akli seko visdažādākajiem, reizēm pat krimināliem ieteikumiem par to, kā ātri un viegli atbrīvoties no liekajiem kilogramiem. Vienīgie ieguvēji no šo metožu propogandas ir paši informācijas izplatītāji, jo priekš "aklajiem" censoņiem šīs metodes parasti beidzas ar sabeigtu veselību un vēl lielāku lieko svaru.

Pirmais solis, lai samazinātu lieko svaru, ir liekā svara diagnostika, jo pareiza diagnostika ir 90% no veiksmīgas notievēšanas. "Liekais svars ir tieši tāds pats personas veselības jautājums kā sāpošs zobs vai gripa. Tāpēc, ikvienam, kurš vēlas samazināt savu svaru veselīgi un neatgriezeniski vispirms ir jāveic problēmas diagnostika, tieši tāpat kā tas notiek pie zobārsta, ķirurga vai cita daktera, kad saskaramies ar kādu problēmu," iesaka Vilnis Baltiņš.

Vislabāk liekā svara jautājumus ir apspriest ar diplomētu dietologu, nevis ar kaimiņieni kāpņu telpā. Taču tagad ikvienam cilvēkam, kuram ir pieejams dators un internets ir iespēa apmeklēt eDietologu neizejot no mājas vai biroja. To var darīt bez iepriekšējas pieteikšanās un jebkurā izdevīgā laikā. Vizīti vart pārtraukt un atsākt, kad vien tas ir iespējams. Apmeklējums ir anonīms un tāpēc var atbildēt pilnīgi godīgi, jo ne no viena nav jākaunās.

Virtuālās vizītes laikā eDietologs klientam uzdod 210 profesionāli sagatavotus teorētiskas un praktiskas dabas jautājumus par 31 ar lieko svaru saistītu tēmu. Atbildēs klients saņem izsmeļošu vērtējumu par viņa teorētiskajām zināšanām un praktiskajiem ieradumiem attiecībā uz šīm tēmām. Papildus iepriekš minētajam lietotājs saņem arī individuāli izveidotus ieteikumus, kas konkrēti viņam ir jādara, lai novērstu lieko svaru.

Sabiedrības Veselības Institūts ir izveidojies eDietologu, lai nevienam cilvēkam nevajadzētu sūdzēties, ka viņš nezin kā atbrīvoties no liekā svara. Liekā svara diagnostika ir bezmaksas pakalpojums. Lai apmeklētu eDietologu jāiet uz tīkla vietni www.edietologs.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV