Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Priekšnams - mājokļa seja

Accenta, 26.07.2010. 14:47

Mēbeļu izvēles princips ir atkarīgs no priekšnama izmēriem. Šaurā, mazā telpā, kur masīvām mēbelēm vienkārši nebūs vietas, var novietot pavisam nelielus, vienkāršus skapjus vai plauktus. Plašākā telpā var likt gan tradicionālās priekšnamu mēbeļu garnitūras, gan iebūvējamos skapjus, kas ir ļoti ērti un racionāli.
Priekšnams - mājokļa seja

Iekārtojuma varianti
Priekšnama mēbeļu komplekts parasti sastāv no skapja, pakaramā, spoguļa, cepuru plauka, apavu skapīša vai plauktiņa un kumodes ar atvilktnēm. Mājinieku ērtībai priekšnamā vajadzētu atrasties arī kādam solam, ķeblītim vai citam sēžamajam.Taču visi augstāk minētie priekšmeti aizņem vietu, tāpēc ir vērts padomāt par iebūvējamo skapi. Šī mēbele pilnībā palīdzēs atrisināt dažādu priekšmetu glabāšanas problēmu.Atbīdāmās vai saliekamās skapja durvis ieekonomēs telpu. Savukārt ērta iekšējās telpas organizācija ļaus tajā atrast vietu it visam - virsdrēbēm, cepurēm, apaviem un apģērba aksesuāriem. Līdz ar to nav nepieciešamība priekšnamā izvietot dažādus skapīšus un plauktiņus.

Dažas nianses
Tā kā vairumā gadījumu priekšnami nav pārāk plaši, jāņem vērā dažas nianses.
Ja izvēlēsieties skapi ar spoguļdurvīm, tas izskatīsies nevis kā liela, apjomīga mēbele, bet gan kā liels spogulis, kas sniedzas no grīdas līdz griestiem. Spogulis radīs telpas paplašināšanās efektu.
Ja gaiteņa durvis, kas ved uz citām telpām, arī ir atbīdāmas, tad iespējams "likvidēt" sienu tādējādi iegūstot plašumu.
Daudzi ražotāji piedāvā korpusa mēbeļu komplektus priekšnamam. Tie atgādina samazinātu viesistabas mēbeļu iekārtu, tikai papildinājumā ar pakaramo. Šādas iekārtas dažkārt sastāv pat no vairākām sekcijām. Un te, nu, rūpīgi jāpārdomā - vai telpas ir pietiekami plaša, lai atļautos šādu variantu.

Stila nianses

Interjera speciālisti atzīmē, ka priekšnama stilam jāatbilst mājokļa kopējam stilistiskajam risinājumam. Pretējā gadījumā tiks izjaukta visa kopējā iekārtojuma harmonija.
Priekšnama iekārtošanā jāņem vērā arī krāsu gamma, kas rada telpas paplašināšanās vai sašaurināšanās ilūziju.
Gaišie, aukstie un pasteļtoņi optiski paplašina, bet spilgtās un siltās krāsas telpu sašaurina.
Būtiski jādomāt par priekšnama apgaismojumu. Augšējai gaismai jākrīt tā, lai cilvēks var sevi labi aplūkot spogulī un uz sejas nekrīt ēnas. Arī kupejskapim var ierīkot apgaismojumu, lai plauktos ērtāk var atrast nepieciešamās lietas.

Katram materiālam savs pielietojums

Priekšnama mēbeļu izgatavošanā visbiežāk izmanto kokskaidu, kokšķiedru un citas plāksnes ar izturīgu klājumu no lamināta vai melamīna. Pēdējais gan nav domāts lielām mehāniskajām slodzēm, taču ir pietiekami izturīgs un ilgmūžīgs. Daži speciālisti teic, ka melamīns esot izturīgāks par laminātu.
Dārgākās korpusa mēbeles ir ražotas no masīvkoka, taču tās, protams, ir arī dārgākas.
Skapja spoguļdurvis, priekšnama un istabas durvis, skapja plaukti u.c. elementi var būt izgatavoti no mūsdienīga, izturīga stikla. Šāds stikls un spogulis ir pietiekami izturīgs, lai izturētu ne tikai lielu svaru, bet arī dažādus triecienus.
Neatkarīgi no tā, kādas mēbeles un materiālus izvēlēsieties, galvenais, lai priekšnams būtu ērts un tajā viss atrastos "pa rokai".

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV