Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Nepieciešama mēbele virtuvē- galds

Accenta, 30.07.2010. 16:05

Katros svētkos visa ģimene vai tuvākie draugi pulcējas pie skaisti klāta svētku galda. Bet, ja nu mājās šādas mēbeles nav? Tad ir pēdējais brīdis to iegādāties!
Nepieciešama mēbele virtuvē- galds

Pēdējos gados, kad modē nāca atklātā plānojuma mājokļi, daudzi izvēlējās racionālāko variantu - leti. Tomēr jāuzsver, ka galds ir mēbele, kam piemīt ne tikai praktiska, bet arī filozofiska funkcija. Te ģimene satiekas vienkopus, pārspriež dienas gaitas un notikumus.

Izvēloties galdu, jāņem vērā telpas izmēri un forma.

Mēbeļu ražotāji piedāvā taisnstūra, kvadrātveida, apaļas un ovālas formas galdus. Nelieli kvadrātveida galdi (100x100 cm) paredzēti 3-4 cilvēkiem un vairāk iederas virtuvēs. Dažkārt šīs konstrukcijas ir transformējamas, ko ar speciāliem ieliktņiem var pagarināt. Populāri ir taisnstūrveida galdi, jo tos var novietot gan pie sienas, gan telpas centrā (garums var svārstīties no 80 līdz 250 cm, bet platums no 80 līdz 110 cm).

Plašās telpās eleganti izskatās ovāli galdi (diametrs 75-110 cm), tie ir ļoti piemēroti arī atklātā plānojuma mājokļiem.

Klasisks galda izgatavošanas materiāls ir koks (ozols, bērzs, skuju koki, riekstkoks, ķiršu koks u.c.) Koka galda virsmas mēdz lakot, lai pasargātu no mitruma un netīrumiem.

Vienlaikus jāzina, ka galda virsmas no masīvkoka var būt pakļautas deformācijai, tāpēc varbūt labāk izvēlēties MDF vai "salikto" masīvkoku, kas sastāv no vairākkārt salīmētām koka plāksnēm.

Mājoklim eleganci piešķirs stikla galds, un nav jābīstas no tā, ka stikls tiek uzskatīts par trauslu materiālu. Mēbeļu ražotāji izmanto drošu rūdīto stiklu, ko gandrīz nemaz nav iespējams saplēst.

Stikls labi izskatās arī kombinācijā ar citiem materiāliem - metālu, koku, pinumiem. Katrs var izvēlēties to, kas viņa mājokļa interjerā iederas vislabāk.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV