Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Topošās māmiņas „Dominā" turpina apgūt zināšanas par grūtniecības laiku

Natālija Baškirova, 02.08.2010. 09:55

Katra mēneša pēdējā ceturtdienā tirdzniecības centrs „Domina" aicina topošās māmiņas uz kopā sanākšanu viņām tik īpašajā laikā, kad zem sirds tiek nēsāts mazulis. Jūlijs nebija izņēmums, un „Gaidību 4dienas" laikā māmiņas no speciālistiem atkal varēja gūt jaunas un praktiskas zināšanas par grūtniecības laiku.
Topošās māmiņas „Dominā" turpina apgūt zināšanas par grūtniecības laiku

Vairākkārtējā Latvijas čempione peldēšanā un ūdens aerobikas trenere Gunta Meldere pastāstīja par ūdens aerobiku. Kā izrādās, ūdens aerobika ir viena no retajām fiziskajām aktivitātēm, kas piemērota tieši grūtniecības laikam, jo tā ir saudzīga gan pret topošo māmiņu, gan mazuli. Ūdenī grūtniecēm ir maz iespēju kaitēt sev vai mazulim, turklāt peldēšana un vingrošana ūdenī palīdz atbrīvoties no stresa un negatīvām emocijām.

Aizvien vairāk ģimeņu saviem bērniem izvēlas lietot kokvilnas autiņbiksītes un saišu autiņus. Lai vecāki piedāvājumu klāstā neapjuktu, uz tikšanos bija aicinātas arī sertificētā masiere, bērnu pārnēsājamā lakata siešanas konsultante un „Weleda" konsultante Aija Apsīte un „bambinomio" produktu speciāliste Ilze Grabovska. Viņas norādīja, ka auduma autiņbiksītes un saišu autiņi ir vienīgie, kas ļauj mazuļa ādai elpot. Atšķirībā no parastajām autiņbiksītēm kokvilnas produkti nesatur šķidrumu absorbējošu gēlu vai ķimikālijas. Tiem piemīt tikai auduma dabīgā absorbētspēja, kas ir draudzīga mazuļa ādai.

„Gaidību 4dienas" apmeklētājas varēja uzzināt arī par ķermeņa sagatavošanu dzemdībām. Sertificētais plastikas ķirurgs Jānis Ģīlis semināra dalībnieces iepazīstināja ar neglītas ķeizargrieziena rētas un ķermeņa formas korekcijas iespējām pēc grūtniecības, savukārt bērnu ārsts dr. Artis Žeigurs ar māmiņām diskutēja par bērna patstāvības veicināšanu. „Gaidību 4dienas" ietvaros māmiņas varēja tikties arī ar citiem speciālistiem.

T/c „Domina" māmiņām bija sarūpējis arī īpašas atlaides un speciālos piedāvājumus. Tāpat viņas varēja sagatavot un t/c „Domina" bērnu preču veikalu pārziņā nodot savu raudzību dāvanu vēlmju sarakstu, kas ļaus radiem un draugiem nekļūdīgi uzzināt, kādas veltes jaundzimušajam sarūpēt.

Nākamajā „Gaidību 4dienas" tikšanās reizē topošās māmiņas aicinātas uzzināt par pēdu problēmām un to kopšanu grūtniecības laikā, par mājas dzemdībām un garīgās un fiziskās veselības uzlabošanu ar mākslas terapijas palīdzību. Tāpat piesaistītie speciālisti stāstīs par šūpuļdziesmām un to nozīmi bērna audzināšanas procesā, kā arī par uztura terapijas pamatprincipiem grūtniecības un bērna barošanas periodā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV