Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Slīdošas sienas un grāmatu plaukti

Accenta, 06.08.2010. 13:09

Tie, kuri skatās raidījumu «Mājokļa jautājums», būs pamanījuši, ka interjera dizaineri ļoti iecienījuši dažādas bīdāmās sistēmas - starpsienas, skapjus, durvis.
Slīdošas sienas un grāmatu plaukti

Bīdāmās sistēmas nav tikai skapji. Tās izmantojamas gan vannas istabas nodalīšanai ar stiklotu bīdāmo sienu, gan kādas telpas atdalīšanai, piemēram, tikai uz nakti. Tāpat bīdāmās sistēmas mūsdienās piedāvā pat veselas garderobes istabas un grāmatplauktu sistēmas. Bīdāmo sistēmu priekšrocība, salīdzinot ar parastajām mēbelēm, ir tā, ka tās var ierīkot praktiski jebkurā vietā - gan plašās viesistabās un guļamistabās, gan nelielās platībās, kurās novietot mēbeles ir samērā grūti. Turklāt bīdamās sistēmas piedāvā visplašāko apdares materiālu klāstu, sākot no spoguļiem un lamināta līdz dabīgiem materiāliem - ādai un pinumiem.

Populārākās bīdāmās sistēmas ir iebūvējamie skapji. Pateicoties bīdāmajām sistēmām, skapji var būt ierīkoti pat ļoti neērtās vietās - bēniņos, zem kāpnēm, nepareizu formu telpās. Sienas skapjus izgatavo no grīdas līdz griestiem un no sienas līdz sienai. Ja vajadzība, skapim var izgatavot arī vienu vai divus sānus. Ja telpai ir augsti griesti, virs skapja var ierīkot karnīzi ar vai bez apgaismojuma. Skapja priekšrocība ir iespējā to it kā saplūdināt ar pārējo telpu, izmantojot skapja durvju apdarē to pašu materiālu ko sienām.

Starpsienas
Starpsienās ļoti bieži tiek izvēlēts kombinēts variants - bīdāmas un stacionāras daļas. Ar estētiski pievilcīgām dažādu krāsu alumīnija profila durvīm var nodalīt virtuves, guļamistabas, darba platības, tajā pašā laikā saglabājot telpas vienotību. Biežāk izmantojamais starpsienu materiāls ir matēts, aptumšots, ornamentēts vai caurspīdīgs stikls. Kā starpsienu var izmantot arī bīdāmus grāmatu plauktus.

Garderobes
Katrā mājoklī nepieciešama vieta apģērba glabāšanai. Precīzi izplānojot iekārtas, gan mazās, gan lielās telpās var salikt milzīgi daudz priekšmetu. Ja mājoklis atļauj, vislabāk kompaktu garderobi ierīkot tā sauktajā tumšajā istabiņā. Izmantojot alumīnija profilu sistēmu, tiek izveidota nestandarta, viegli transformējama mēbele, kurā paredzēta vieta arī putekļusūcējam, gludināmam dēlim, veļas kastei, trepītēm un citiem saimnieciskiem priekšmetiem. Galvenais ir zināt, kādus priekšmetus vajadzēs ievietot un sakārt garderobē, par pārējo parūpēsies dizaineris.

Daži padomi
Pērkot bīdāmās sistēmas, pasūtītājam kaut aptuveni jāzina telpas augstums, kurā būs skapis, tā garums un dziļums. Tāpat vajadzētu pašam pabīdīt detaļas, painteresēties, kas ir skapju un nodalījumu ražotājs, kādi ritenīši kustas pa sliedēm, kādas garantijas dotas mehānismam.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV