Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Iebūvējamās virtuves tehnikas - priekšrocības un mīnusi

Accenta, 24.08.2010. 13:32

Plānojot jaunu virtuvi, daudziem rodas jautājums, kādu tehniku izvēlēties - parastu vai iebūvējumu? Kādas ir iebūvējamās tehnikas priekšrocības, vai tai ir mīnusi? Ko tomēr labāk izvēlēties?
Iebūvējamās virtuves tehnikas - priekšrocības un mīnusi

Priekšrocības

Viegli kopjama. Nav spraugu, kā tas ir virtuves iekārtai, kas sastāv no vairākiem skapīšiem. Spraugās iekļūst ēdienu atliekas, ūdens pilieni un netīrumi. Tos ir grūti iztīrīt, un ar laiku tas bojā mēbeles, saīsinot kalpošanas laiku. Turpretī, ja apakšējie skapji savienoti ar vienu kopēju darba virsmu, kurā iestrādāta virtuves tehnika, no šādām problēmām iespējams izvairīties.

Iegādājoties gāzes vai elektrisko plīti, kas novietojama atsevišķi, to nav iespējams pilnīgi iestrādāt darba virsmā. Cepeškrāsns lietošanas laikā var tikt bojātas blakusesošo skapīšu sieniņas, turklāt tas nav pilnīgi droši.Savukārt jebkura iebūvējamā sadzīves tehnika ir apgādāta ar siltumizolāciju, tādēļ blakusesošais skapītis nesasilst. Iebūvējamās tehnikas konstrukcija nodrošina ventilāciju no apakšas. Atsevišķi stāvoša virtuves tehnika jānovieto kādu gabalu no sienas, lai nodrošinātu siltuma apmaiņu un gaisa cirkulāciju.

Izvēloties iebūvējamo virtuves tehniku, iespējami daudz interesantāki un ērtāki interjera risinājumi. Piemēram, zem plīts virsmas izveidot skapi, kurā var uzglabāt katlus un pannas, savukārt cepeškrāsni novietot acu augstumā. Tajā, lieki neliecoties, var ievietot ēdienu un gatavošanas laikā to ērti uzmanīt. Mazās virtuvēs iebūvējamā tehnika taupa vietu, lai gan tie ir tikai centimetri, reizēm arī tas ir ļoti būtiski.

Vēl viens iebūvējamās tehnikas pluss ir tās tipveida izmēri. To platums parasti ir 60 vai 90 cm, kas atbilst standarta skapju un plauktu platumam. Tādā pašā platumā ir standarta iebūvējamā plīts virsma un iebūvējamais tvaika nosūcējs.

Mīnusi

Iebūvējamā tehnika ir salīdzinoši dārga, kaut gan, ja parēķina, ka virtuve kalpos daudz ilgāk, tas nebūt nav arī dārgi.

Virtuvi vairs nevarēs mainīt, kāda tā būs izplānota, tāda paliks visu laiku. Tātad šis variants nederēs cilvēkiem, kam bieži patīk mainīt mēbeļu un iekārtu izvietojumu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV