Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Garderobes istaba skapja vietā

Accenta, 26.08.2010. 12:15

Ir agrs rīts. Pieceļamies, aizlumpačojam līdz dušai, tad dvielis, un tad, vēl mitriem matiem - mēs pabīdām durvis un ieejam gaišā telpā, kur mūs gaida izgludināti svārki un bikses, krekli un džemperīši - kā zaldātiņi rindā uz pleciņiem un glīti plauktos salocījušies...
Garderobes istaba skapja vietā

Pilnīgi reāls sapnis mūsdienīgam cilvēkam. Lielākais šķērslis varētu būt mazs dzīvoklis, kurā nevar atrast vietu garderobes istabai. Tad jāizlīdzas ar skapi. Bet kādu to izvēlēties? Šodien ir tik plaša izvēle. Izrādās - ir atšķirība starp vienkāršu skapja mehānismu un speciāli piemeklētu jaunākajos katalogos.

Ja jums mājās ir kāda istaba, kur ir brīva niša ar vismaz 70 cm lielu dziļumu, jūs varat izbūvēt skapi ar bīdāmām durvīm. Šajā gadījumā skapja dziļums būs 60 cm, bet 10 cm paliks bīdāmo durvju plātnēm un mehānismiem. Skapis ar bīdāmām durvīm, kurā glabāsies virsdrēbes, varētu būt vēl par pāris centimetriem dziļāks.

Ja gribat izbūvēt garderobes istabu, tad rēķinieties, ka telpai ir jābūt vismaz 2 m platai pie abpusējām (divām) pakaramo rindām, bet 1,40 m platai - ar vienu pakaramo rindu. Bet, ja jums ir atsevišķa, noslēgta garderobes istaba - varat nelikt durvis pašiem skapjiem.

Trīs metrus gara plauktu un pakaramo rinda, kurā būs arī atvilktnes, izmaksās jums aptuveni Ls 200, bet, ja tas būs skapis, par bīdāmām durvīm (no kurām divas loksnes ir no lamināta, bet trešā - lamināts, kas nosegts ar spoguli) jums nāksies arī maksāt aptuveni Ls 250. Kopumā skapis jums izmaksās no Ls 500 līdz pat Ls 2000.

Cenu ļoti ietekmē lietotie materiāli, jo plauktus var izgatavot no laminētas skaidu plates (vislētākais materiāls), no krāsota vai finierēta MDF (mūsdienīgs skaidu kartons), saplākšņa vai masīva koka (kas būs visdārgākais). Parastais materiāls ir laminēta skaidu plate, par visu, kas no tās atšķiras, vajag speciāli vienoties.

Vēl kā papildu ekstra būtu skapja sānu sieniņas nevis no koka, bet metāla stieņiem - tos vajag vienu vai divus (atšķirīgi katram ražotājam), lai varētu piestiprināt horizontālos stieņus pleciņu pakāršanai. Vācijā ražoti hromēti stieņi būs lētāki, bet angļu alumīnija stieņiem ir gan labāks izskats, gan plašākas lietojuma iespējas.

Vēl īpašiem «gardēžiem» ir izdomātas sliežu sistēmas, kuras notur plauktus, bet pašas ir stiprināmas pie dziļākās sienas - tā, ka plauktu nodalījumiem nav vajadzīgas nekādas skapja sānu sieniņas.

Katram materiālam ir savi «skaistuma kanoni». Saplāksnis ļoti labi izskatās nedaudz balsināts - kad lakai piejauc nedaudz baltās krāsas. Finierējumam pašlaik ļoti aktuāla vēl arvien ir venge - melnais Āfrikas ozols, bet skaists būs jebkurš tonis un koka šķirne - atkarībā no autora ieceres. Tas pats ir sakāms arī par masīvu koku. Lamināts un krāsotās virsmas būtu jāizvēlas vai nu neitrālas - baltas, pelēkas, vai arī tumšas - gandrīz melnas. Vienmēr aktuāli būs matēti metāla toņi (alumīnijs) vai ļoti spoži pulēts metāls (hroms). Neieteiktu atvilktņu vietā izvēlēties caurredzamus grozus, ja tie nav noslēpti skapī, bet ir pārredzami garderobes istabā. Šīs atvilktnes vienmēr izskatīsies nedaudz nekārtīgas un radīs haosu citādi tik perfektajā ģērbistabā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV