Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Saimnieces „ofiss"

Accenta, 30.08.2010. 14:16

Varētu teikt, ka virtuve ir pati svarīgākā vieta mājokli. Tajā ne tikai gatavo ēdienu. Kā zināms, virtuvē nereti risinās sirsnīgākās sarunas. Ar vārdu sakot, virtuve ir ģimenes dzīves epicentrs, un saimnieces "ofiss". Tāpēc tai jābūt ne tikai glīti iekārtotai, bet arī maksimāli ērtai.
Saimnieces „ofiss"

Arī nelielu virtuves telpu iespējams organizēt tā, ka tajā var, ja ne gluži rīkot dejas, tad vismaz negrūstīties, sēžoties pie pusdienu galda. Taču jāprot pareizi izvēlēties virtuves mēbeļu garnitūru, kas pie plašā un daudzveidīgā piedāvājuma nav nemaz tik vienkārši.

Ideālākais virtuves iekārtošanas variants ir tad, ja viss tiek sākts no nulles. Tas ir, ja netiek saglabāts vecais, bet vēl it kā labais ledusskapis, mīļais krēsls vai dāvātais tvaiku nosūcējs. Jāatceras, ka gaumīgs iespaids radīsies tikai tad, ja visa virtuve būs iekārtota vienotā stilā, sākot ar krēsliem un beidzot ar lampām.

Mūsdienīga virtuve, protams, nav iedomājama bez atbilstošas sadzīves tehnikas. Iekārtojot virtuvi mēbeļu komplektu var pirkt atsevišķi un pēc tam censties tam piemeklēt atbilstošu sadzīves tehniku. Taču labāk palūkoties veikalos un salonos, kur mēbeles piedāvā nokomplektēt ar tehniku (plītīm, trauku
mazgājamām mašīnām u.c.), kā piemēram http://www.accentatehnika.lv/  vai http://www.accenta.lv/ .

Mūsdienīga virtuve - tās pirmām kārtām ir ērtības un komforts. To palīdz nodrošināt jau minētā sadzīves tehnika, skapji ar izbīdāmiem plauktiem, mēbeles uz ritenīšiem, pa telpas perimetru iekārtas dekoratīvas caurules, pie kurām var piekārt gan plauktiņus, gan dažādus pakaramos.

Par ideālu virtuves iekārtojumu var uzskatīt tādu, kur katrs telpas centimetrs tiek izmantots racionāli. Piemēram, starp stūra skapi un plīti var novietot zemu skapīti katliem. Virs darba virsmas savukārt iespējams piekārt skapi vai plauktu, kur saimniecei pa rokai atrodas garšvielu trauki.

Un vēl - vietām, kur virtuvē notiek vislielākā rosība (ēdienu gatavošanas darba virsma, plīts, ēdamgalds), jābūt labi apgaismotām.

Pirms ķerties pie jaunas virtuves iekārtošanas vai vecās pārkārtošanas, saimniekiem jātiek skaidrībā, kāda loma virtuvei būs viņu ģimenes dzīvē. Lai process būtu vieglāks, jārod atbildes uz sekojošiem jautājumiem.

Cik cilvēki izmantos virtuvi? Cik bieži viņi tajā uzturēsies? Tas ir - vai telpa tiks izmantota tikai ēdienu gatavošanai, vai tajā, piemēram, spēlēsies bērni? Cik bieži un cik cilvēki virtuvē ieturēs maltīti? Kādas vēl darbības notiks virtuvē - veļas mazgāšana, TV skatīšanās, atpūta, lasīšana u.tml.? Kādā krāsu gammā virtuve tiks iekārtota? Kāda darba virsmas platība būs nepieciešama un kādu sadzīves tehniku plānojat izmantot?

Tāpat labi jāpārdomā, kā tiks iekārtota ēdienu gatavošanas vieta - kā racionālāk un ērtāk izvietot saimniecības galdu, izlietni, plīti un ledusskapi.

Lai iekārtošanas procesu atvieglotu, nepieciešams uzzīmēt virtuves iekārtojuma shēmu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV