Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Garderobe un bīdāmas durvis

Accenta, 31.08.2010. 11:58

Bieži mūsu dzīvokļus aizņem dažādas nozīmes mēbeles- skapji, sekcijas, dīvāni - gultas priekšistabas, galdi. Dažreiz dzīvoklī paliek tikai taciņas starp visām tām un nav nekādas platības. Laikam visvairāk uznāk dusmas, ja vajag skapī atrast kaut kādu apģērbu, vai kādu priekšmetu vai ierīci, ko retāk izmantojam sadzīvē, un tam vajag zaudēt bezgala daudz laika, meklējot pārskatīt visus skapjus un skapīšus.
Garderobe un bīdāmas durvis

Kā tiek risinātas šīs problēmas? Jau labu laiku plānojot dzīvokļus vai remontu, korpusa mēbeles tiek nomainītas ar garderobju iekārtām. Īpaši tas palīdz izmantot bieži „zaudētās" telpas, tādas kā „tumšās istabiņas", telpu aiz kolonnām, telpas zem kāpnēm. Tādi varianti ievērojami ietaupa izdevumus, īsā laikā vecu, šauru un apnikušu dzīvokli pārvērš par mūsdienīgu plašu (esošā telpa palielināta par 40 - 60 % ) un ērtu ikdienas vajadzībām telpu.

Sienas skapi ar bīdāmām durvīm var ierīkot kur vien gribēsit - veclaicīgā mazā dzīvoklī, plašā jaunā dzīvoklī vai privātmājā izmantojot dažādas kāpņu, verandu vai sienu nišas. Korpusa mēbeles aizņem ļoti lielas platības un neracionāli tās izmanto. Teiksim, paliek atstarpes starp griestiem un skapju virsmu vai starp sienu un skapi. Bet ierīkojot, lūk, tādu sienas skapi visa esošā telpa tiek izmantota optimāli, un visi plauktiņi, konstrukcijas ir viegli ātri izgatavojamas pielāgojot tās esošajai telpai, nozīmei un Jūsu normām. Tādu sienas skapju augstums, platums un dziļums tiek izvēlēts pēc vajadzības, ņemot vērā esošo telpu un nozīmi (priekšistabai, darba kabinetam, bērnistabai, garāžā taisa apģērbam vai instrumentiem, vannas, guļamistabai vai viesistabas telpām.) Moduļu mēbeles ir ļoti ērtas, jo tās var pielāgot esošajām telpām un nozīmei ne tikai ar savu konstrukciju, bet arī ar apdari, slīdošās vai saliekamās durvis - izvēloties to krāsu un materiālu no LMD plāksnēm, stikla vai spoguļu, kas pilda divējādas funkcijas un vēl veido plašas telpas izskatu.

Privātmājās garderobes var ierīkot zem kāpnēm, pajumtēs un citās izveidojušās platībās. Tajās var samontēt piekaramus vieglus plauktiņus vai viegli izvelkamas kastes. Daudz ērtāk izmantot skapi, kurā ir ierīkoti metāliski grozi, dažāda lieluma un nozīmes plaukti. Tas ir tikai viens no funkcionālas mājas iekārtas un telpas taupīšanas paraugiem.

Var iekārtot bērnistabā sienas skapi, kurā varētu novietot ne tikai apģērbu, bet arī rotaļlietas, bet mazajiem būtu ērti un viegli paņemt vai nolikt rotaļlietas vai apģērbu un apavus. Ietilpīgām un ērtām garderobēm jaunās mājās un dzīvokļos mūsdienās vajadzētu kļūt par neatņemamu dzīvokļa vai mājas sastāvdaļu. Plaukti un atvilktnes tiek izgatavotas no vieglām un vizuāli glītām metāla restītēm, kas klātas ar vinila klājumu, tādēļ apģērbs vēdinās.

Šīs sistēmas tiek diezgan augstu novērtētas to elastības un funkcionalitātes dēļ, tāpēc tās bieži var kļūt par vienīgo iespējamo risinājumu šaurai un daudzfunkcionālai telpai.

Izmantojot LMD plāksnes, stiklu vai spoguli, var samodelēt jaukas viesistabas mēbeles, noslēpjot dzīvokļa plānojuma trūkumus, izveidojot īpašu interjera stilu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV