Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Kāpēc iedzērušiem vīriešiem patīk visas sievietes?

kleoo.lv, 31.08.2010. 12:17 | komentāri (1)

Britu zinātnieki noskaidrojuši, kāpēc iedzērušiem vīriešiem patīk visas sievietes bez izņēmuma.
Kāpēc iedzērušiem vīriešiem patīk visas sievietes?

Grupa zinātnieku no Londonas veikusi eksperimentu ar 64 iedzērušiem un skaidrā esošiem stundentiem. Kā ziņo Discovery News, izrādījies, ka alkohola ietekmē vīrieši zaudē spēju atšķirt simetriskās, tātad simpātiskākās sieviešu sejas no asimetriskajām, mazāk pievilcīgajām sejām.

Zinātnieki parādīja abām studentu grupām meiteņu fotogrāfijas ar simetriskām un asimetriskām sejas iezīmēm un palūdza pētījuma dalībniekiem izcelt pašas pievilcīgākās fotogrāfijas. Studenti, kas nebija lietojuši alkoholu, bija vissaprātīgākie, viņi nosauca par simpātiskām meitenes ar pareiziem sejas vaibstiem, kamēr iedzērušie parādīja, ka viņiem patīk arī sievietes ar mazāk simetriskiem ārējiem dotumiem.

Zinātnieki arī noskaidrojuši, ka, neskatoties uz zaudēto spēju atšķirt simpātiskās sievietes no mazāk pievilcīgajām alkohola ietekmē, vīrieši tomēr paliek vairāk uzmanīgi pret pretējā dzimuma ārējo izskatu nekā alkohola reibumā esošas sievietes.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kleoo.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV