Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Sākusies pieteikšanās Zelta Zivtiņas stipendiju konkursam

Vita Sirica, 02.09.2010. 17:11

Sākusies pieteikšanās Zelta Zivtiņas stipendiju konkursam ZZ Stipendijas 2010, kas šogad norisināsies šova Latvijas Zelta Talanti 2010 ietvaros. Ar ZZ Stipendiju palīdzību tiek apzināti, izcelti un finansiāli atbalstīti Latvijas talantīgākie, radošākie un sociāli aktīvākie jaunieši, piešķirot viņiem stipendijas sava talanta attīstībai 1000Ls apmērā. Pieteikšanās konkursam norisināsies līdz šī gada 30. septembrim konkursa mājas lapā www.zeltatalanti.lv.

Šogad ZZ Stipendijas tiek piešķirtas foto, video, sporta, mūzikas un dizaina-mākslas nominācijās, kurās jauniešu pieteikumus vērtēs no Latvijas Zelta Talantiem neatkarīga žūrija - sabiedrībā pazīstami un profesionāli attiecīgās nozares pārstāvji. Arī tie jaunieši, kas piedalīsies Latvijas Zelta Talantu šovā un kāps uz skatuves, lai nodemonstrētu savu talantu, varēs pretendēt uz stipendiju.

Īpašs uzdevums šogad izvirzīts kategorijā Dizains un Māksla, kur Zelta Zivtiņa sadarbībā ar portālu Ziedot.lv ierosinājuši izveidot atraktīvas un funkcionāli praktiskas ziedojumu kastītes dizainu. Konkursantus šajā nominācijā vērtēs modes māksliniece Natālija Jansone, interjera dizainere Anna Butele, ZZ stila guru Jana, māksliniece Katrīna Neiburga.

„Šoreiz, tiem, kas piedalās ZZ Stipendiju konkursā kategorijā Dizains un Māksla, ir svarīgi savienot ziedojumu kastītes funkcionalitāti ar oriģinalitāti, lai cilvēks, kas tādai ziedojumu kastītei iet garām, noteikti gribētu arī noziedot kaut vai dažus santīmus kādam labam mērķim," teica ZZ seriāla varone un ZZ Stipendiju žūrijas locekle Jana.

Mūzikas jomu žūrijā pārstāvēs diriģents Māris Sirmais, Dj un mūzikas apskatnieks Toms Grēviņš, mūziķi Goran Gora un Māra Upmane-Holšteina, komponists Zigmārs Liepiņš.

Sporta nominācijā dalībniekus vērtēs skeletonisti Tomass Dukurs un Martins Dukurs, sporta komentētāji un žurnālisti Anatolijs Kreipāns un Armands Puče, basketboliste Ieva Tāre.

Foto nominācijā žūrijas pārstāvji būs fotogrāfi Nils Vilnis, Kristaps Kalns, Gatis Rozenfelds, Valts Kleins, Renārs Koris, savukārt video nominācijā – kinorežisori Aigars Grauba, Dzintars Dreibergs un Jānis Putniņš, kinokritiķe Dita Rietuma, filmu mākslinieks Jurģis Krāsons.

ZZ Stipendiju konkurss tiek rīkots sadarbībā ar telekompānijas LNT raidījumu Latvijas Zelta Talanti 2010, kura ietvaros 6. novembrī būs iespējams vērot ZZ Stipendiju konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremoniju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV