Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Virtuve — atbilstoši dzīves stilam

Accenta, 06.09.2010. 13:45

Pirms virtuves remonta jāizlemj, vai vēlaties to kapitāli pārbūvēt vai tikai veikt nelielus kosmētiskos uzlabojumus. Tomēr abos gadījumos būs svarīgi izveidot racionālu un ērtu iekārtojumu.
Virtuve — atbilstoši dzīves stilam

Pirms virtuves remonta jāizlemj, vai vēlaties to kapitāli pārbūvēt vai tikai veikt nelielus kosmētiskos uzlabojumus. Tomēr abos gadījumos būs svarīgi izveidot racionālu un ērtu iekārtojumu.

Labs virtuves dizains atkarīgs no vairākām lietām: interesantas, oriģinālas idejas, stila un mēbeļu izvietojuma.

Pirmkārt, jāizpēta, kā ātrāk iekārtot virtuvi. Šajā sagatavošanās stadijā neviena ideja nav lieka. Tikai izvērtējot dažādu mēbeļu ražotāju piedāvājumu, izpētot katalogus un uzklausot radu un draugu domas, varēsiet izvēlēties labāko un jums piemērotāko variantu. Jāteic, ka tieši mājiniekiem parasti pieder pēdējais vārds, jo viņiem taču šajā telpā būs jāuzturas.

Virtuves dizaina projektēšanas posmā kārtīgi jāpārdomā visi ideju realizācijas varianti. Tādējādi būs iespējams izvairīties no neapmierinātības, ka viss nav izdevies, kā gribējās.

Ļoti svarīgi izvēlēties visērtāko vietu ēdiena gatavošanai un izlietnei. Tāpat jāatrod racionāls novietojums visām virtuves tehnikas ierīcēm - plītij, cepeškrāsnij, ledusskapim, trauku mazgājamai mašīnai u.tml.

Mēbelēm jābūt pietiekami ērtām, lai no tām bez problēmām var paņemt katlus, pannas, traukus un galda piederumus. Savukārt televizors jānovieto tā, lai tas netraucē veikt tos darbus, kam paredzēta virtuve.

Liela nozīme ir arī pareizam apgaismojumam. To parasti ierīko tā, lai labi apgaismota būtu vieta, kur tiek gatavots ēdiens, un galds, kur tiek pasniegta maltīte.

Kā jau minējām, svarīgs virtuves dizaina komponents ir mēbeļu, tehnikas un citu interjera priekšmetu novietojums. Rūpīgi aplūkojot žurnālus par interjeru, noteikti ievērosim, ka nozīmīga loma tiek atvēlēta tieši priekšmetu izkārtojumam. Visam jāizskatās ērti un gaumīgi.

Gadu gaitā virtuves dizainā ir izkristalizējies kāds būtisks pamatprincips. Tā ir trijstūra darba zona starp ledusskapi, izlietni un plīti.

Mūsdienās daudzi cilvēki ēdiena gatavošanā plaši izmanto mikroviļņu krāsnis, vairs nepiešķirot tik lielu nozīmi lielajai plītij ar cepeškrāsni. Līdz ar to saimnieces darbības zona var būt paplašinājusies no trim uz četriem virtuves elementiem.

Laba dizaina pazīme ir arī estētiskais moments. Lai virtuvē būtu patīkami uzturēties, svarīgs ir mēbeļu izskats, forma un krāsu gamma.

Kāds šobrīd ir mēbeļu piedāvājums? Visplašākais! Pārdošanā ir tradicionālās virtuves iekārtas, kā arī ekskluzīvas garnitūras.

Ja jaunajai virtuvei nevēlaties iztērēt milzu līdzekļus, tad vajadzēs meklēt kompromisu starp kvalitāti un cenu.

Runājot par virtuves mēbelēm, jāatzīmē, ka modē ir dažādas metāliskas detaļas, kas var rotāt gan skapīšus, gan plauktiņus.

Metāls telpai piešķir mūsdienīgu veidolu, atgādinot par tehnoloģiju laikmetu, kurā dzīvojam.

Nerūsējošā tērauda elementi var būt nopulēti līdz spoguļa spīdumam. Tie var būt arī matēti - uz šādas virsmas praktiski nepaliek roku nospiedumi un ūdens lāsītes. Tos ir salīdzinoši viegli apkopt un uzturēt sākotnējā izskatā.

Mēbeļu dizaineri iecienījuši arī sudraboto un vieglo alumīniju, ko nereti mēdz dēvēt par trešā gadu tūkstoša materiālu. Alumīniju izmanto virtuves garnitūru fasāžu rāmīšiem, līstēm, kā arī sienu paneļu dekorēšanai. Šo materiālu izmanto arī galdu un krēslu kāju izgatavošanai. Metāls ļoti labi izskatās savienojumā ar stiklu.

Tāpat mēbeļu fasāžu apdarē plaši tiek izmantots plastikāts (glancēts un matēts). Tas var imitēt koka, akmens vai metāla faktūru. Plastikāts ir ļoti praktisks un ekonomisks materiāls. Tas nebojājas, nebīstas mitruma un temperatūras svārstību. Plastikāts nezaudē spīdumu un uz tā nepaliek skrāpējumi.

Tāpat kā senāk mēbeļu ražošanāplaši tiek izmantotas kokskaidu plāksnes. No tām ražoti paneļi ir izturīgi un no tiem iespējams izgatavot dažādas formas detaļas.

Un, protams, no modes nav izgājis arī masīvkoks, kas rada mājīgu un cienījamu iespaidu.

Nobeigumā jāteic, ka patiesībā nav nemaz tik svarīgi, kādu materiālu un stilu jūs izvēlēsieties. Galvenais, lai visa ģimene virtuvē justos ērti, un lai tā atbilstu mājinieku dzīves ritmam, tradīcijām un vajadzībām.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV