Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Notiks praktiskais seminārs „Sloksnīšu pinumu darināšana"

Inga Bika, 09.09.2010. 11:04

Līdz 18. septembrim Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā skatāma tautas lietišķās mākslas izstāde „Pinumi", kurā eksponēti dažādu materiālu un formu pinumi. Lai veicinātu interesi un izpratni par sloksnīšu pinumu darināšanu, izstādes ietvaros Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā 18. un 19. septembrī notiks praktiskais seminārs sloksnīšu pinumu darināšanā.
Notiks praktiskais seminārs „Sloksnīšu pinumu darināšana"

Liela daļa no izstādē apskatāmajiem darbiem ir pīti no šķeltām klūdziņām vai sloksnītēm. Sarežģīta ir klūdziņu apstrāde un sagatavošana, kā arī ir dažādi pinumu veidi.

18. septembrī semināra apmeklētājiem būs iespēja Tautas lietišķās mākslas studijas „Klūga" vadītāja Viktora Kuhaļska vadībā apgūt sloksnīšu pinumu veidus, papildināt zināšanas par klūdziņu un sloksnīšu sagatavošanu darbam, to apstrādi un izgatavošanu. Darba procesu demonstrēs TLMS „Klūga" dalībnieki. Semināra laikā paredzēta arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā esošo pinumu izpēte.

19. septembrī semināra dalībniekiem būs iespēja apmeklēt Tautas lietišķās mākslas studijas „Klūga" un „Pūpoli" (Višķi) nodarbību telpas un iepazīties ar studiju darbību, konsultēties par dažādu pinumu darināšanu, materiālu sagatavošanu un uzglabāšanu.

Pieteikšanās semināram līdz 16. septembrim.

Praktisko semināru „Sloksnīšu pinumu darināšana" rīko Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra sadarbībā ar Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV