Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Mūsdienīgās tendences virtuves interjeros

Accenta, 15.09.2010. 14:43

Mūsdienu virtuvei piemīt raksturs. Cilindriskās formas, NLO līdzīgās mēbeles mazina traumu risku, ir ergonomiskas un interesantas. Taču funkcionalitāte un precīzas arhitektūras formas virtuvēs vairāk raksturīgas jaunajai „virtuvju kultūrai", kur uzsvars tiek likts uz horizontālēm.
Mūsdienīgās tendences virtuves interjeros

Patlaban modē ir virtuves bez augšējiem skapīšiem, vai ar nedaudzajiem vieglajiem plauktiem.
Fasādes tiek atvērtas, viegli nospiežot, bet aizvērtas automātiski, turklāt tradicionālo rokturu vietā var būt vienkārši sprauga. Kopumā modē ir kontrastaino virsmu, viegluma un pamatīguma kombinācija.

Apakšējiem virtuves blokiem parasti nodrošina konstruktīvo vieglumu, izkārtojot tos uz augstām „kājiņām", dziļi iegremdējot cokolu vai vispār nostiprinot pie sienas, kas, starp citu, ir ļoti ērti kājām.

Viesistabas mūsdienās apvieno ar virtuvēm pat klasiskajos interjeros. Šāda apvienošana bieži vien ir praktiska, taču, ja virtuvē bieži gatavo maltīti, to labāk izolēt, jo nosūcējs ne vienmēr spēj pasargāt no smakām un mēdz būt par skaļu. Virtuves un viesistabas nošķiršanai izmanto stikla, koka vai plastmasas bīdāmās starpsienas.

Klasiskā stila virtuvju pasaulē vadošo lomu spēlē kantrī estētika ar klusu, ārpilsētas mājīgumu. Šādas virtuves krāšņumu akcentē vitrāžas, panno, mīkstās auduma kabatas un pārvalki.

Virtuvju noformējums mazos dzīvokļos un birojos galvenokārt tiek veikts ar dažādu pārveidojamo elementu un optimālās telpas izmantošanas metožu palīdzību. Atvāžamās galdu virsmas, darba virsmas pagarinājums zem loga, plaukti logu ailās, glabāšanas sistēmas zem griestiem un virs ēdamgalda palīdz iekārtot funkcionālu virtuvi pat nelielā platībā.

Pie mums virtuve jau sen veic arī ģimenes saskarsmes vietas funkcijas. Pēdējā laikā daudzi no mums nevēlas vai vienkārši nespēj gatavot ēdienu katru dienu, biežāk vienkārši uzsildot pusfabrikātus. Iespējams, nākotnē gan tvaiku nosūcēji, gan darba virsmas pazudīs, bet virtuves aizvien vairāk līdzināsies viesistabai.

Tendence tiekties pēc „līniju precizitātes" nošķir visu lieko: gāzes degļi izvietojas vienā rindā, izlietne, vārāmā virsma un iebūvējamā tehnika slēpjas zem atvāžamiem vākiem. Pat TV mēdz izvietot iebūvējamos skapjos, vai arī ierīkot izvelkamos krānus, paredzot iespēju paslēpt tos sienā. Dizaineru izstrādātās virtuves mēbeles šobrīd nebūt neatgādina standarta skapīšus, un jo mazāk telpa līdzinās virtuvei, jo mūsdienīgāka skaitās.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV