Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Krāsa un gaisma virtuves interjerā

Accenta, 16.09.2010. 12:56

Psiholoģiski virtuvē mums nav pieņemami tādi toņi, kā pelēks, rūsgani-brūns vai pārāk spilgti zaļš, rozā u.c. Smadzenēs tūlīt nonāk signāls - indīgi! Zemapziņā mēs daudz vairāk uzticamies dabīgo produktu krāsām.
Krāsa un gaisma virtuves interjerā

Veselīgo ēstgribu un gremošanu veicina siltās koksnes krāsas, nogatavojusies sarkanā, oranžā, dzeltenā, kā arī terakota, kafijas, bēša, ziloņkaula krāsa, krēmkrāsa. Balts ir piemērots visos gadījumos, uz tā fona visi produkti izskatās lieliski.

Virtuvē apgaismotai jābūt gan darba zonai, gan ēdamgaldam. Apgaismošanā jāievēro mērs: ja gaismas ir par maz, mēs izjūtam slābumu un ēstgribas mazināšanos, ja gaismas ir par daudz - ātri vien nogurstam. Izvēlieties gaismekļus ar mīkstu, kliedētu gaismu, izvairieties no luminiscējošām lampām, kas sniedz nedzīvās pelēcīgi zilās gaismas efektu.

Materiāli mūsdienu virtuves mēbeļu izgatavošanai

Materiāli, ko izmanto mūsdienu virtuves mēbeļu ražošanā, priecē ar daudzveidību. Virtuves fasādes izgatavo no koka, ar emalju pārklātā MDF, kā arī tērauda, alumīnija, akrila un multipleksa.Galda virsmas ražo no akmens vai alumīnija, tērauda, lamināta, marmora un granīta, flīzēm un pat betona.

Metāls ir izturīgs, taču viegli skrāpējams. Lamināts ir lētāks, taču nav „dzīvības" sajūtas. Dabīgais akmens ir izturīgs un skaists, taču uz tā paliek traipi no šķidrumiem. Mākslīgais akmens ir ļoti izturīgs, turklāt arī bojājumi uz šādām virsmām ir viegli novēršami.

Virtuves sienas parasti savieno ar galda virsmām, to apdarē izmanto alumīniju, nerūsējošo tēraudu, mākslīgo un dabīgo akmeni vai tradicionālās flīzes.

Kopš 90.gadu sākuma pakāpeniski vērojama atteikšanās no plastmasas un lamināta par labu kokam, akmenim un tēraudam. Šī tendence atbilst patērētāja vēlmēm mājās iekārtot profesionālo virtuvi, gluži kā restorānos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV