Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Kas mums traucē koncentrēties darbā?

kleoo.lv, 24.09.2010. 12:00

Nenogurdināmajiem ofisa darbiniekiem, kurus tik bieži redzam Rietumu kino, piemīt galvenokārt nesatricināma veselība. Bet dzīvē viss ir mazliet citādāk un ofisa darbs slēpj sevī daudz dažādus draudus cilvēka veselībai. Mēs pastāstīsim par trijām, pašām būtiskākajām problēmām.
Kas mums traucē koncentrēties darbā?

Sāp mugura?

Lielākā daļa no mums pavada dienu sēdus stāvoklī– pie datora monitora. Šī nav dabiska poza mugurkaulam. Īpaši tad, kad saliecamies uz priekšu tuvāk monitoram. Tādā stāvoklī jostas daļa var izjust spiedienu līdz pustonnai! Ko darīt: iegādāties ortopēdisko darba krēslu un nekādā gadījumā nenovietot monitoru galda stūrī (tas padarīs sēdus stāvokli vēl kaitīgāku mugurkaulam, jo vajadzēs lielāko daļu darba laika pavadīt ar pagrieztu galvas korpusu uz sāniem). Biežāk atstājiet savu darba krēslu un pastaigājieties pa ofisu! Ja apstākļi ļauj, pastāviet kādas minūtes, piespiežot muguru sienai.

Nav iespējams koncentrēties?

Ne tuvu katrai sievietei izdodas sekot nemirstīgajam Skārletas O'Haras lozungam «Es par to padomāšu rīt» un kaut uz mirkli aizmirst par neizbēgamajām problēmām, kas rodas jebkurā darbā. Tieši tāpēc stress ir neatņemama ofisa dzīves sastāvdaļa. Nav vērts ar to bojāt savu dzīvi. Ko darīt? - Ar stresu palīdz cīnīties dabīgie nomierinošie preparāti, nodarbības sporta zālē, elpošanas vingrinājumi, meditācija, izšūšana un vēderdejas – profilaksei labi būs viss, kas palīdzēs gūt labsajūtu, aizmirst par nepatikšanām un mazināt emocionālo spriedzi.

Starp citu

Pēc Vispasaules veselības aizsardzības organizācijas viedokļa, stress ir pamatiemesls septiņām izplatītākajām slimībām: gastrītam, kuņģa čūlai, miokarda infarktam, insultam, reimatiskajam artrītam, bronhiālajai astmai.

Grūti sēdēt?

Asinsrite, sāpes, nieze, iekaisums un citi mokoši hemoroīda simptomi ir tiešas sekas mazkustīgajam dzīves veidam, tāpēc agrāk vai vēlāk ar šo slimību saskaras 8 no 10 cilvēkiem. Ko darīt: galvenais – nekautrēties un doties pie ārsta. Mūsdienu medicīnā ir līdzekļi, kuri ātri ļaus uzlabot stāvokli un aizkavēt slimības attīstību. Turklāt mūsdienās zāles tiek ražotas sērijās (piemēram, līdzekļu sērija pret hemoroīdiem) un labākajā gadījumā sastāv no pieciem preparātiem, kas paredzēti cīņai ar dažādiem slimības simptomiem.

Bet profilaksei vajag pavisam maz: sekot uzturam, necelt smagumus, taisīt pārtraukumus darbā un laiku pa laikam piecelties no krēsla. Piemēram, tā vietā, lai piezvanītu kolēģiem, labāk būtu aiziet pie viņiem – tas ir likumīgs paņēmiens, kā izvingroties. Starp citu, tas vienlaikus būs labs profilaktiskais līdzeklis, ja ir varikoza vēnu paplašināšanās uz kājām, kas arī daļēji rodas dēļ ilgstošas sēdēšanas darbā.

Ziņa publicēta sadarbībā ar kleoo.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV