Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Ko iesākt ar mazu virtuvi?

Accenta, 29.09.2010. 11:50

Ja virtuve ir neliela, to nevajadzētu pārblīvēt ar mēbelēm - izņemot vienīgi gadījumu, ja «mākslinieciskā nekārtība» ir jūsu dzīves stils.
Ko iesākt ar mazu virtuvi?

Tādēļ, ja mēģināsiet šādā virtuvē ievietot vairāk mēbeļu nekā loģiski iespējams, tas ievērojami traucēs tās pamatfunkcijas, apgrūtinās ēdiena gatavošanu un bojās garastāvokli.

Atcerieties, ka maza telpa nav trūkums, tieši otrādi - tā var būt ļoti mājīga un funkcionāla, ja to pareizi iekārto. Ja jums kādreiz ir nācies baudīt atpūtu uz ūdens, tad noteikti būsiet ievērojuši, cik funkcionāli un praktiski ir iekārotas virtuves uz kuģa vai jahtas.

Ir arī variants - virtuve-skapis, kas pēdējā laikā kļūst arvien populārāki. Tiesa, šādi skapji ir domāti galvenokārt birojiem vai citām darba telpām, bet tos var lieliski piemērot arī mazgabarīta dzīvokļiem. Šādā skapī ievietota gan nerūsošā tērauda izlietne, gan elektriskā plīts, gan arī ledusskapis un kafijas automāts, kā arī daži plaukti traukiem.

Šādas virtuves ir arī citā komplektācijā - skapja nerūsošā tērauda korpusā ievietota neliela darba virsma, izlietne un elektriskais pavards. Šie komplekti ir ērti lietojami, jo tie tikai jāpievieno kanalizācijai, bet pārvietojot tie ir vienkārši demontējami.

Mazā virtuvītē ļoti rūpīgi jāpārdomā arī apgaismojums. Ja iespējams, mēģiniet palielināt logu, ļaujot gaismai ienākt telpā. Var izņemt durvis, arī tas vizuāli palielinās telpas platību. Jāatceras tikai, ka sanitārās normas prasa, lai durvis atdalītu virtuves telpu no sanitārā mezgla.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV