Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

"Koblenz Drošība": Rudens un ziemas periodā Pierīgas teritorijā būtiski pieaug zādzību skaits vasarnīcās un dārza mājās

Raivis Terinks, 30.09.2010. 11:08

Iestājoties rudenim, vasarnīcu un dārza mājiņu īpašnieki pārvācas atpakaļ pilsētā, cerot, ka līdz pavasarim ar viņu īpašumu nekas ļauns nenotiks. Citās domās ir zagļi: uz laiku pamestais mājoklis ir gards kumoss svešas mantas cienītājiem. Apsardzes uzņēmuma "Koblenz Drošība" novērojumi liecina, ka rudens un ziemas periodā īpaši Pierīgas teritorijā būtiski pieaug zādzību skaits vasarnīcās un dārza mājās. Lai novērstu iespējamās nepatikšanas un pasargātu mājokļu īpašniekus no nepatīkamiem starpgadījumiem, uzņēmums izveidojis īpašu "Drošības ābeci" ar padomiem un ieteikumiem, kā arī ieviesis "karsto līniju", lai atbildētu uz interesentu jautājumiem par īpašuma drošību rudens un ziemas laikā.

SIA "Koblenz Drošība" novērojumi liecina, ka pat tie saimnieki, kuri rupējas par sava pilsētas īpašuma drošību, bieži vien nenovērtē zādzības riskus lauku īpašumā. Ļaundarus no prettiesiskām darbībām neattur ne dziļas peļķes, ne arī kupenas, jo rudens un ziema ir īsts "pļaujas laiks" noziedzniekiem, kuri aktīvi rosās Pierīgas teritorijā.

"Diemžēl vasarnīcu un vasaras mājiņu saimnieki parasti vēršas pie mums tikai tad, kad īpašums jau vienreiz ticis apzagts. Turklāt daudzi īpašnieki uzskata, ka, piemēram, dārza mājiņā "īsti nav ko ņemt", taču vēlāk izrādās, ka viens pats motorzāģis vai zāles pļāvējs maksājis 100 latu", stāsta SIA "Koblenz Drošība" valdes priekšsēdētājs Raivis Terinks. Daudzi pilsētnieki rudenī aizved uz vasarnīcu vasaras riepas, divriteņus, teltis, laivas un citu vērtīgu vasaras inventāru, savukārt pavasarī ar rūgtumu konstatē, ka bez viņu ziņas un gribas mantai nu ir cits saimnieks.

"Drošības ābece" vasarnīcu un dārza mājiņu īpašniekiem

a)Atstājot vasarnīcu līdz pavasarim, pārliecinieties, ka ārdurvis, balkonu un terašu durvis, kā arī logi un vārti ir aizvērti un aizslēgti. Vairums zādzību tiek veiktas, zagļiem iekļūstot mājoklī pa neaizvērtu logu vai balkona durvīm.
b)Pārbaudiet, ka vasarnīcā, dārza mājā vai šķūnī visas elektroierīces, gāzes un ūdens padeves iekārtas ir izslēgtas.
c)Pārliecinieties, ka redzamās vietās, piemēram, uz palodzēm, nav palikušas vērtīgas mantas (elektro-instrumenti, mūzikas centrs, televizors, dārza tehnika, vasaras drēbes u.c.)
d)Ja īpašuma teritorijā ir neaizslēgts šķūnis, nepieciešams visus dārza instrumentus, darbarīkus un citas vērtīgas lietas pārvietot drošā vietā – apsargātā mājā, slēdzamā garāžā vai pagrabā. Ja tas nav iespējams, pārvediet instrumentus uz pilsētu vai vienojieties ar kaimiņiem, ka ziemas laikā tie glabāsies drošā vietā pie viņiem.
e)Ierīkojiet automātisku teritorijas apgaismoju, lai gaisma ieslēgtos brīdī, kad teritorijā parādās nelūgts viesis.
f)Informējiet par jūsu prombūtni kaimiņus un savu apsardzes uzņēmumu. Piemēram, privātmājas, vasarnīcas un dārza mājas, kas rudenī un ziemā stāv tukšas, „Koblenz Drošība" iekļauj patrulējamo objektu sarakstā, un saimnieku prombūtnes laikā patruļas ekipāža vismaz reizi dienā atbrauc un pārliecinās, ka apsargājamā objektā un tā apkārtnē viss ir kārtībā.
g)Nekad neglabājiet mājokļa atslēgas zem paklājiņa pie ieejas durvīm vai kādā citā tikpat „drošā" vietā. Labāk būs tās nodot uz laiku kaimiņiem, radiem vai jūsu apsardzes kompānijai.
h)Piedāvājiet jūsu dārzu kooperatīva vadībai noslēgt līgumu par īpašumu patrulēšanu ar apsardzes uzņēmumu. Mobilās patruļas ne vien apsargā dārza mājas un vasarnīcas, bet arī nodrošina klātbūtnes efektu, veicot 3 līdz 5 apgaitas diennaktī.
Līdz pat oktobra beigām "Koblenz Drošība" visiem interesentiem sniedz bezmaksas konsultācijas ar mājokļa drošību saistītos jautājumos – tās var saņemt 24 stundas dienā 7 dienas nedēļā, zvanot uz tālruņu numuriem 28 65 55 00 un 67 78 43 43. Tāpat iedzīvotājus konsultē SIA "Koblenz Drošība" patruļu darbinieki. Kad redzat Garupē, Garciemā, Gaujā, Vecāķos, Sužos, Vārnukrogā, Babītē, Spilvē, Medumciemā vai Piņkos "Koblenz Drošība" patruļas auto, droši nāciet klāt un uzdodiet jautājumus.

Par "Koblenz Drošība" (www.koblenz.lv)

Viena no lielākajām un vecākajām apsardzes kompānijām Latvijā "Koblenz Drošība" dibināta 1996. gadā. Šobrīd uzņēmuma pamattirgus ir Rīga un Rīgas rajons. Piedāvāto pamatpakalpojumu klāstā ietilpst: objektu tehniskā apsardze (ar pieslēgšanu savai centrālai apsardzes pultij un operatīvo grupu izbraukšanu uz trauksmēm), objektu fiziskā apsardze, attālinātā videonovērošana, apsardzes, ugunsdrošības signalizācijas sistēmu uzstādīšana un apkalpošana. Uzņēmuma klientu loks (juridiskās un fiziskās personas) pārsniedz 4000.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV