Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Bīdāmās durvis

Accenta, 05.10.2010. 15:20

Bīdāmās sistēmas pazīstamas jau kopš seniem laikiem, bet plašu popularitāti ieguvušas tikai 20. gadsimta 50. gados. To būtiskākā priekšrocība ir ne tikai atvēršanas un aizvēršanas ērtums, bet arī maksimāla telpas un platības izmantošana un ekonomija.
Bīdāmās durvis

Pašlaik bīdāmās sistēmas no vienkāršām durvīm kļuvušas arī par ekskluzīvu un estētisku telpas dekoru.Bīdāmo durvju produkcijas klāsts labi iederas mūsdienu minimālisma modernajos un askētiskajos interjeros, tomēr arī klasiskā interjera cienītāji spēs rast atbilstošu variantu savu mājokļu pilnveidei.

Bīdāmo durvju specifika un izmēri ļauj tās izmantot jebkuras norobežojošās vietas projektēšanai. Šo durvju galvenā priekšrocība ir telpas ekonomija, kas ļauj tās uzstādīt vietās, kur nevar izmantot standarta veramo eņģu vērtnes.

Balstoties uz tirgus aktuālajām tendencēm, bīdāmajām sistēmām iespējams izvēlēties atbilstošu materiālu klāstu un krāsu gammu salikumus.

Bīdāmās durvis pēc konstrukcijas veido rāmis un pildījums. Rāmis vienlaikus ir arī rokturis, aiz kura durvis tiek bīdītas. Bīdāmo durvju profili (rāmji) ir divu veidu - alumīnija un tērauda.

Tērauda izstrādājumi ir lētāki, taču vizuāli tīkamāki un ar plašākām lietošanas iespējām ir no alumīnija izgatavotie. Vertikālie durvju profili ir dažādās krāsās un pat ar koka imitāciju.

Eleganta alternatīva mazām durvju ailām ir salokāmās durvis ar sānu un augšējo iekārto stiprināšanas mehānismu. Komplekso mehānismu izmantošana nodrošina stabilu un ilglaicīgu konstrukcijas darbību. Šāda durvju sistēma atvērtā stāvoklī aizņem minimālu vietu un nodrošina maksimāli plašu piekļuves telpu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV