Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Ēdamistaba un virtuve pēc Fen Šui sistēmas

Accenta, 06.10.2010. 13:56

Ēdamistaba ir vieta, kur kopā ar visu ģimeni ieturēsit maltītes. Ļoti bieži ēdamistabu vai nu izvieto blakus virtuvei, vai apvieno ar virtuvi.
Ēdamistaba un virtuve pēc Fen Šui sistēmas

Lai nu kā tur būtu, ēdamistabai jārada tāda atmosfēra, kas organismam palīdz labi asimilēt ēdienu. Tāpēc tur var novietot ovālu vai apaļu galdu, kas nolūkā radīt svinīgu noskaņu apklāts ar baltu vai krēmkrāsas galdautu, ērtus krēslus, virs galda piekarināt lustru, labāk kristāla lustru, ar zariem uz augšu.

Ķīnieši nelabprāt lieto galdus, pie kuriem var apsēsties ne vairāk kā četri cilvēki. Lieta tā, ka skaitlis četri viņiem asociējas ar nāvi. Taču sešvietlgi galdi Ķīnā ir ļoti populāri. Maltītes laikā mājinieki jāapsēdina tā, lai katrs atrastos sev labvēlīgajā virzienā. No visu tipu galdiem viņi dod priekšroku galdam ar marmora virsmu vai koka galdiem ar skaistām inkrustācijām. Ķīniešu galdiem ir nevis četras kājas, bet viena kāja, kas atrodas precīzi centrā. Protams, ja uzklāsit galdautu, tas mīkstinās nevēlamo enerģētiku pat tad, ja galdam ir četras kājas.

Apgaismojumam ēdamistabā jābūt spilgtam, taču gaisma nedrīkst spīdēt acīs. Galds jānovieto tā, lai tas neatrastos uz līnijas starp logu un durvīm. Sienām vislabākā ir dzeltena krāsa, krēmkrasa vai rožains tonis; portjeras vēlams ieturēt dzeltenos vai sarkanos toņos. Iegaumējiet: šeit jums jājūtas kā vienai ģimenei, šeit jāvalda priekam un omulībai.

Tradicionāli laba vieta ēdamistabai ir mājas centrā, jo tieši tur starp ģimenes locekļiem veidojas vislielākā harmonija. Ķīnieši ēdamistabu uzskata par mājas sirdi, turr jābūt jan enerģijai, tāpēc ir ļoti labi, ja maltītes laikā skan klusa, jautra mūzika, bet pie sienām izvietotas spilgtas, dzīvespriecīgas ainavas. Taču ņemiet vērā: nekādu šķiņķu, nogalinātu dzīvnieku un asiņu - tikai koši, sulīgi augļi un apetīti rosinoši dārzeņi! Mēbeļu izvietojumam ēdamistabā jābūt harmoniskam, un tas nedrīkst veicināt sastāvējušās iņ enerģijas uzkrāšanos.

Pievērsiet uzmanību tam, lai galds, pie kura ieturat maltīti, neatrastos zem augšstāva tualetes, nav arī vēlams, lai tur (augšstāvā) virs galda stāvētu virtuves plīts vai veļas mašīna, kā arī lielie mūzikas instrumenti, piemēram, pianīns. Logi ēdamistabā nedrīkst būt cits citam pretī, bet ir ļoti labi, ja tur ir vairāki logi, tad dienā ēdamistabā būs gaišs. Lai izvairītos no pārāk spilgta apgaismojuma, pieliek gaismu izkliedējošas vieglas portjeras. Ja ēdamistaba apvienota ar virtuvi, ir vērts pārdomāt, kurā vietā gatavosit ēdienu un kur barosit mājiniekus. Abas vietas nedrīkst atrasties blakus, jo virtuve tradicionāli tiek uzskatīta par visnelaimīgāko vietu mājā.

Ikreiz ēdiena gatavošanas laikā saimniece dedzina uguni. Ēdiena gatavošanas process ir rituāls, kurā notiek saskarsme ar uguni. Lai gan uguns iznīcina visas bēdas un nelaimes, kas uzglūn ģimenei, taču ēšanas laikā atrasties kaimiņos ar uguni nav vēlams. Tāpēc labāk ir galdu novietot tālāk no plīts, ja iespējams, - virtuvi no ēdamistabas daļas vajadzētu norobežot ar kādu saliekamu aizslietni. Tad ēdiens jūsu mājiniekiem sagādās lielāku labpatiku.

Attiecībā uz pašu virtuvi pastāv vairāki fen šui likumi, kurus nedrīkst pārkāpt. Plīti nedrīkst likt blakus izlietnei vai starp diviem ūdens avotiem. Tā nedrīkst atrasties tieši pretī izlietnei vai ledusskapim. Ugunij un ūdenim jābūt nošķirtiem - tā māca ķīniešu gudrība. Tāpēc ķīnieši cenšas starp plīti un izlietni nolikt skapi vai bufeti. Virs plīts nedrīkst atrasties griestu sijai tā virza naidīgo ci un slikti ietekmē ēdiena gatavošanu. Plīti nedrīkst likt iepretim ieejas durvīm vai tualetei. Domāju, jums nerodas pat šaubas par šo vēlējumu pareizību, jo tie ir acīm redzami. Plīti nedrīkst novietot ari pie paša loga. Tas ir ļoti ne ērti, piedevām vēl tiek uzskatīts, ka tādā gadījumā ģimenei tiek laupīts atbalsts. Nevajadzētu arī plīti ielikt stūrī, tad jums vajadzēs nepārtraukti stāvēt ar seju pret stūri, bet tas ir ļoti slikti stāvoklis, kurā jūs zaudējat savu pozitīvo ci. Ir slikti, ja nākamajā stāvā virs plīts atrodas tualete vai vanna, tāpēc ka tad ūdens dzēš uguni, proti, jūs zaudējat pārticību. Vēl ir svarīgi, lai ledusskapis vienmēr būtu pilns, tad arī ģimenes ienākumi vai rosies. Ļoti bieži tieši virtuvē tiek novietots sarkans maisiņš ar monētām, kuru uzdevums ir vairot bagātību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV