Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Vecmāmiņas laika mēbele – kumode

Accenta, 07.10.2010. 14:26

Kumode bieži vien ir pirmā mēbele, kas paliek atmiņā vēl no vecmāmiņas laikiem. Tā nav zaudējusi aktualitāti arī mūsdienās. Dažs pat atsakās no liela drēbju skapja iegādes par labu vairākām jaukām un ietilpīgām kumodēm.
Vecmāmiņas laika mēbele – kumode

Kumodes mēbeļu veikalos vienmēr ir pieprasīta prece, jo tās ir ne tikai funkcionālas, bet arī kalpo kā dekoratīvs elements interjerā. Kumodes apaviem, kumodes veļai, kumodes traukiem, kumodes bērnu drēbītēm un rotaļlietām. Tādas, kas vizuāli līdzinās naktsskapīšiem, tomēr ir kumodes. Pītas, masīvkoka, priedes koka, tumšas, gaišas... visādas.

Nevar nešaubīgi apgalvot, kādai jāizskatās kumodei, lai tā labi iekļautos mūsdienīgā interjerā. Taču skaidrs, ka klasiska dizaina mēbele, kas ir masīva un grezna, protams, vislabāk iederēsies telpā līdzās vecmeistaru gleznām un smagnējiem samta vai tamlīdzīga auduma aizkariem. Telpām, kas iekārtotas minimālisma stilā, var izvēlēties kumodi, kuru vecmāmiņa diez vai atpazītu.

Patlaban kumode aizstāj daudzas citas mēbeles. Ja cilvēks izvēlas iegādāties drēbju skapi, tad šo mēbeli vairs nepapildina ar antresoliem, kā tas bija senāk, bet izvēlas vienu vai vairākas kumodītes. Tiesa, vismaz vienu no tām jācenšas pēc dizaina saskaņot ar kādu jau esošu mēbeli telpā, piemēram, gultu.

Kumodei atšķirībā no drēbju skapja piemīt kāda pozitīva īpašība: "Ja, liekot apģērbu vai veļu drēbju skapī, tā bieži vien ir nepārskatāma, jo apaugam ar lietām, kuras katru otru nedēļu nespējam pārlūkot un secīgi sakārtot, kumodē saliktas mantas ir viegli pārskatāmas, tāpēc ērti uzturamas kārtībā."

Kumode līdzinās samazinātam drēbju skapim vai palielinātam naktsgaldiņam. Tā noteikti vajadzīga ģimenei, kurā gaidāms bērniņš. Vairākās atvilktnēs un nodalījumos ērti varēs sakārtot autiņbiksītes un citas mazulim nepieciešamas lietas. Līdz ar to kārtīgāka izskatīsies arī istaba.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV