Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Atvilktne pie atvilktnes

Accenta, 11.10.2010. 15:44

Šoreiz par kumodēm - tradicionāli zemiem skapīšiem, kuriem ir durtiņas un atvilk- tnes vai, kas biežāk, tikai atvilktnes. Viena virs otras, viena blakus otrai - daudzas atvilktnītes, kur ērti salikt lietas, lai vēlāk tās tikpat ērti atrastu.
Atvilktne pie atvilktnes

Daudzās mājās un dzīvokļos pašlaik izbūvē garderobes istabas. Ja tās ir pietiekami lielas visām mantām, tad viss ir kārtībā. Bet, ja garderobe ir maza un tajā pietiek vietas vien pakaramajiem vai, ja tā atrodas tālu no guļamistabas un ir visiem iemītniekiem viena, ērtāk būs guļamistabās novietot kumodes pašiem nepieciešamākajiem drēbju gabaliem un trikotāžai.

Protams, ir lielas guļamistabas klasiskā stilā, kur blakus gultai un drēbju skapim savu vietu ir atradusi arī kumode. Ja virs kumodes piekarat spoguli, varat tās atvilktnītes izmantot arī grima glabāšanai - tad kumode jums kalpos kā pūdergalds.

Kumode tradicionāli ir 75 līdz 120 cm augsta. Tās neizgatavo augstākas, jo tad vairs nebūtu iespējams ieskatīties virsējā atvilktnē - visu nosaka cilvēka auguma mērvienība. Garums tām ir dažāds - var droši teikt, ka kādā no veikaliem noteikti atradīsiet to, ko meklējat. Galvenais - nomērīt brīvās sienas garumu.

Ja sienā, pie kuras grasāties novietot kumodi, ir iebūvēts gaismas slēdzis, mēriet tā, lai slēdzis paliktu brīvs un lietojams. Tāpat ņemiet vērā, ka grīdlīstei ir jāpaliek zem un aiz skapīša. Parasti jau projektētāji to ņem vērā, bet, ja jūsu mājoklī ir nestandarta grīdlīste vai mēbeli projektējat pats, tas būs speciāli jāpārmēra. Raugieties, lai ir pietiekams atvilktņu daudzums. Jau iepriekš izplānojiet, ko jūs glabāsiet kumodē, tad arī kļūs skaidrāks, tieši cik un kādas vajag atvilktnes.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV