Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Mājās pārnākot

Accenta, 12.10.2010. 12:38

Nu gan laiciņš gadījies... Saimniece katru dienu šķendējas, ka priekšnams ar mitrumu piebradāts, un visa ģimene kaudžu kaudzēm sakrauj savas drēbes, ielas apavi stāv garā rindā... viens cimdus nolicis uz spoguļa malas, otrs uz plauktiņa, trešais atstājis uz soliņa... Nekādas kārtības!
Mājās pārnākot

Vienu dienu viņa ķērās pie lielās tīrīšanas, bet nākamajā teica saimniekam, ka priekšnamā nepieciešami pārkārtojumi. Viņš neiebilda. Tagad mūsmājās ir patīkami ienākt, jo - kā saka: katrai lietai sava vieta.

Jā, priekšnams ir ļoti būtiska mājokļa sastāvdaļa, jo no šīs vietas rodas pirmais iespaids par māju un tās saimniekiem. Bieži vien cilvēki pirmo mājokļa telpu pieblīvē ar mēbelēm, un tās, savukārt, "apaug" ar dažādām mantām. Paskats diezgan nevīžīgs... Interjera speciālisti iesaka priekštelpas iekārtojumu veidot, izmantojot tikai pašas nepieciešamākās mēbeles, bet tā, lai būtu ērti izvietot ikdienā nepieciešamās drēbes un aksesuārus.

Skaidrs, ka atslēgas, lietussargs, soma, cimdi, cepure un virsdrēbes kaut kur ir jāliek. Tāpat labi, ja ir kur novietot telefonu, āra apavus, čības.

Priekšnamā noteikti būtu nepieciešama konsole. Turklāt labāk, ja tā aprīkota ar kādu plauktiņu vai
atvilktni. Neatņemams priekšnama atribūts noteikti ir pakaramais vai skapis. Nebūtu slikti, ja tam būtu arī atsevišķi āķīši somu pakarināšanai. Ērtākais un racionālākais risinājums te būtu kupejskapis, kas parasti ir ietilpīgs un neuzkrītošs, turklāt visas drēbes ir aizslēptas aiz bīdāmām durvīm.

Priekšnamā, protams, neiztikt arī bez kurpju plauktiņa. Ja vien skapī apaviem nav paredzēts speciāls nodalījums. Tāpat te vajadzētu novietot nelielu soliņu, lai pāraujot apavus nav jābalansē uz vienas kājas un jāstutējas pie sienas.

Interjeru var papildināt arī ar elegantu lietussargu novietojamo un speciālu atslēgu pakaramo. Jā, un neaizmirstiet arī spoguli. Ideāli, ja šis priekšmets ir pietiekami liels un labi apgaismots, lai cilvēks sevi labi var aplūkot pilnā augumā. Priekšnamā noteikti jānovieto arī kājskauķītis, uz kura paliek lielie āra netīrumi.Jauki iekārtots priekšnams atgriešanos mājās padarīs tīkamāku.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV