Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Ārzemju dizaineri Rīgas modes nedēļā

Tatjana Baļvas, 14.10.2010. 10:46

Rīgas modes nedēļa, kas notiks no š. g. 3. līdz 6. novembrim, gatavo daudz pārsteigumu un interesantu tikšanos ar jauniem un jau labi pazīstamiem modes dizaineriem no mūsu kaimiņvalstīm - Igaunijas, Krievijas un Ukrainas.

Šosezon RIGA FASHION WEEK pirmo reizi piedalīsies viena no vadošajiem Ukrainas dizaineriem Lilija Pustovit, kura ar zīmolu POUSTOVIT piedalās Ukrainian Fashion Week un Russian Fashion Week. Dizainere arī izstrādā kolekcijas „Atelier 1", kas piedalās London Fashion Week. Viņas radītie apģērbi tiek pārdoti pasaules prestižākajos modes veikalos: „Dover Street Market" (Londona un Tokija), „Le FORM" (Maskava), „10 Corso Como" (Seula) un „L'Eclaireur" (Parīze). Par iedvesmu 2011. gada pavasara/vasaras kolekcijai kļuva 30. un 50. gadu mode un itāļu kino, proti, Fellini filma „Kabirijas naktis".

Ar savu netradicionālu un ekoloģisku pieeju modei, iekarojusi Londonu, Briseli, Berlīni, Parīzi un citas pilsētas, Igaunijas modes dizainere Reet Aus atkal rādīs savu jaunāko kolekciju Rīgas modes nedēļā. Reet Aus dizains sākas tur, kur beidzas ātrā mode (fast fashion) un masveida ražošana. Dizainere aizraujas ar jau izlietotajām lietām, kas vairs nav vajadzīgas. Dizainere ņem tās un pārvērš luksusa apģērbos, pārstrādājot ražošanas paliekas, pārmodelējot lietotas drēbes un atkārtoti izmantojot jau nēsātus audumus. Gadījumā, ja viņa izmanto jaunus materiālus, viņa noteikti izvēlas tikai organiskus audumus. Raksturīgs arī tas, ka visi materiālu pārstrādes un apģērbu ražošanas procesi notiek Igaunijā.

Rīgas publikai jau labi pazīstams un Rīgas modes nedēļas pastāvīgais viesis modes dizaineris no Sanktpēterburgas Oļegs Birjukovs (BIRYUKOV) prezentēs savu nākamās sezonas pavasara/vasaras kolekciju uz RFW galvenās skatuves. "Emocijas un idejas šīs kolekcijas radīšanai es smeļos no ceļojuma pa Baltijas jūras reģionu. Jūra, smiltis, debesis – neticami skaisti. Tas iedvesmoja mani radīt, ērtus apģērbus no naturāliem audumiem. Šīs vasaras un vispār pēdējā laika klimatiskā situācija, lika mums nopietni aizdomāties par apkārtējās vides saglabāšanas problēmām. Diemžēl cilvēki aizmirst, ka viņi ir daļa no dabas. Vēlētos viņiem par to atgādināt un piedāvāt vēlreiz padomāt par ērtu, komfortablu, ekoloģisku apģērbu," - skaidro modes dizaineris Oļegs Birjukovs.

RFW ģenerālsponsori: PERWOLL un modes un izklaides centrs RĪGA PLAZA
RFW oficiālā dekoratīvā kosmētika: Maybelline New York
RFW oficiālā matu kosmētika: CHI Professional Co
RFW oficiālais dzēriens: Freixenet
RFW oficiālās viesnīcas: Hotel Gutenbergs, Boutique Hotel Ainavas
Partneri: Radisson Blu Hotel Latvija, Rīgas dome, S&G print
RFW oficiālais pārvadātājs: DHL Freight

Galvenie mediju partneri: žurnāls L'Officiel Latvija, DELFI, SWH, SWH+
Informatīvais atbalsts: Cosmopolitan, Joy, BNS. Market Media

Matu sakārtojums: salons Pastelle
Make-up: Baltijas vizāžistu asociācija

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV