Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Turpinās RIGA FASHION WEEK sadarbība ar Ziemeļvalstu projektu Nordic Look

Tatjana Baļvas, 21.10.2010. 20:27

Nākamajā Rīgas modes nedēļā jau ceturto reizi notiks vairāki projekta Nordic Look pasākumi, kas sevī apvieno Ziemeļvalstu ministru padomes iniciatīvu un Baltijas modes federācijas unikālo, ar mērķi virzīt vienotās modes industrijas izveidošanu Ziemeļeiropā un Baltijas jūras reģionā.
Turpinās RIGA FASHION WEEK sadarbība ar Ziemeļvalstu projektu Nordic Look

2010. gada novembra sākumā RIGA FASHION WEEK ietvaros mūsu ziemeļu kaimiņi prezentēs vairākus pasākumus: dāņu adījumu dizaina izstādi "KNIT:STRIK", informatīvo semināru dizaineriem «Individuālais modes dizaineris – veiksmes formula» par veiksmīgu dizainu un ekonomiski stabilas un ekoloģiski labvēlīgas modes radīšanu, un zīmola Hanna Sarén modes skati.

Rīgas modes nedēļā tiks prezentēta viens no pazīstamākajiem modes zīmoliem Somijā - Hanna Sarén, kas ir modes dizaineres Hannas Saren un viņas partnera Jussi Tiilikka kopīgs darbs - 2011. gada pavasara/vasaras kolekcija. No 1999. gada viņi rada apavu kolekcijas, bet no 2001. gada viņi kopā veido arī apģērbu kolekcijas. Hanna Saren rada arī aksesuārus: roku darba koka apavus, somas un dārglietas.

Rīgas modes nedēļas laikā Hanna vadīs arī informatīvo semināru jaunajiem un jau pieredzējušiem dizaineriem. Ņemot par piemēru savu pieredzi, Hanna Saren pastāstīs, kā nodibināt un tālāk attīstīt paša zīmolu, par sadarbību ar masu patēriņa apģērbu pārdevējiem un ražotājiem, par mārketingu un realizāciju. Hanna dalīsies ar savu stratēģiju „Kā kļūt par veiksmīgu dizaineri ar nelielu sākumkapitālu?". No Latvijas apģērbu ražotāju puses uzstāsies kompānijas „Solutions" direktore Ginta Ozoliņa, kura stāstīs par pieredzi darbā ar dizaineriem un ražotāju prasībām. Par savu pieredzi darbā ar veikaliem un ražotājiem stāstīs arī Ukrainas slavenā dizainere Lilija Pustovita. Īpaša vieta semināra programmā ir atvēlēta ekoloģiskās modes un pārstrādāto audumu izmantošanas ekskluzīvo dizaineru apģērbu ražošanā tēmai, kas pēdējā laikā kļūst arvien populārāka. Šeit Hannas Saren teikto, ar savu stāstu, papildinās pazīstamā Igaunijas modes māksliniece Reet Aus un Helsinki Design Week direktors Kari Korkmans (www.helsinkidesignweek.com). Kari Korkmans prezentēs projektu NICE, kurš ir Ziemeļvalstu modes asociācijas iniciatīva (www.nicefashion.org/en). Projekts NICE iever programmu un instrumentus, kuri ir paredzēti ekonomiski stabilā un ekoloģiski labvēlīgā dizaina radīšanai un modes preču ražošanai. Seminārs notiks 4. novembrī no plkst. 10.00 līdz 14.30 viesnīcā Radisson Blu Hotel Latvija. Dalība seminārā visiem interesentiem ir bezmaksas, semināra valoda – angļu. Reģistrācija pa e-pastu: pr@bffederation.com.

No 4. līdz 12. novembrim dizaina veikalā INRE, Rīgā, Brīvības ielā 31, būs iespēja apskatīt Dānijas jauno dizaineru radīto adījumu izstādi "KNIT:STRIK", kuru organizē Dānijas Kultūras institūts Rīgā sadarbībā ar Ziemeļu Ministru padomes biroju Latvijā un Koldingas dizaina skolu Dānijā. Dāņu dizains nav obligāti minimālistisks estētiskums, tas nav tikai funkcionālas mēbeles, taisnas līnijas un klasiskā mode. Kad runa ir par adījumiem un kreatīviem jauniem prātiem, dāņu dizains kļūst eksperimentāls, spilgts kā kičs.

RFW ģenerālsponsori: PERWOLL un modes un izklaides centrs RĪGA PLAZA
RFW oficiālā dekoratīvā kosmētika: Maybelline New York
RFW oficiālā matu kosmētika: CHI Professional Co
RFW oficiālais dzēriens: Freixenet
RFW oficiālās viesnīcas: Hotel Gutenbergs, Boutique Hotel Ainavas
RFW oficiālais pārvadātājs: DHL Freight
Partneri: Rīgas dome, Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā, Radisson Blu Hotel Latvija, tipogrāfija „S&G print"

Galvenie mediju partneri: žurnāls L'Officiel Latvija, DELFI, SWH, SWH+. Market Media, LNT
RFW oficiālais ziņu portāls: DELFI
Informatīvais atbalsts: Cosmopolitan, Joy, BNS

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV