Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Rīgas Modes nedēļa 2010 tuvojas

Helija Tetere, 29.10.2010. 10:36

Šonedēļ, Rīgas Modes nedēļas ietvaros, modes un izklaides centrā „Rīga Plaza", risinājās žurnālistu tikšanās ar Latvijas modes dizaineriem. Ieskicējot galvenās vadlīnijas, par gaidāmajām kolekcijām stāstīja tādi modes mākslinieki kā Žanete Auziņa, Tatjana Pavlova, Agnese Narņicka (Paviljons), Elīza Ceske (Paviljons), Alise Trautmane (NARCISS), Ilja Biličevs (Ilja Bulychev Jeans) un Jekaterina Šehurina ar pārstāvēto zīmolu Katyakatya Shehurina.
Rīgas Modes nedēļa 2010 tuvojas

Ilja Biličevs ar džinsu zīmolu Ilja Bulychev Jeans jaunajā kolekcijā solās pievērsties vēstures tēmai, proti, situācijai, kā un kāpēc 19.gs. radās džinsa audums. Katrs kolekcijas eksemplārs ir roku darbs un veidots tikai dažos eksemplāros, taču mākslinieks izsaka iespēju tuvākajā laikā veidot apģērbu līnijas plašākam publikas lokam.

Žanete Auziņa jauno kolekciju raksturo kā bagātu ar jaunām, radošām idejām, tuvinoties Rīgas Modes nedēļas pavasara/ vasaras 2011. konceptam – „Mode ikvienam". Kolekcija definēta kā nekomerciāla, pieejama un tāda, kas simbolizē atbrīvošanos no ekonomiskām grūtībām.

Modes zīmols NARCISS, ko pārstāv modes māksliniece Alise Trautmane jau pavasara Rīgas Modes nedēļā nāca klajā ar apģērbu kolekciju, iedvesmojoties no neskartas, savvaļas dabas – tālās Sibīrijas. Arī vasaras/ pavasara 2011. kolekcijā „Laika Plīvuri" gaidāmas līdzīgas notis, šoreiz idejas nākušas no kukaiņiem, lapām un zariņiem, kas iekusuši dzintarā. Līdz ar to vēstījums, ko pauž jaunā kolekcija, ir ceļojums cauri laikam. Attiecīgi arī kolekcijā būs vērojama šī fenomena ietekme, īpaši akcentējot aksesuārus – jostas un somas, kur kā materiāli izmantoti akmeņi un gliemežvāki.

Jau gadu sevi pozitīvi pieteicis modes zīmols Paviljons, kuru Rīgas Modes nedēļā pārstāvēs četras dizaineres. Agnese Narņicka un Elīza Ceske stāsta, ka jaunā kolekcija veltīta vienīgi sievietēm, prezentējot bohēmu, krāšņumu un dažādību. Kolekcija raksturo sievieti no fejas līdz raganai, atbilstošs arī nosaukums – „Absinthe". Kā teic modes mākslinieces kolekcijā izmantoti dabiski materiāli – zīds, mežģīnes un netradicionāli pavasara/ vasaras kolekcijām – arī vilna. Kā spilgti kolekcijas elementi solās būt izšuvumi.

Tanja Pavlova stāsta, ka jaunā kolekcija „Fantāzija" būs eksperimentāla, bet tērpi tapuši, izmantojot jaunu, ekskluzīvu tūbas tehniku. Iedvesmu novatoriskajai kolekcijai modes māksliniece smēlusies Austrālijā un kolekcija tapusi, sadarbojoties ar modes zīmolu „La.Mi.Fa.

Interesanti, ko šogad būs radījusi modes māksliniece Jekaterina Šehurina (Katyakatya Shehurina)? Šī dizainerei būs jau piektā apģērbu kolekcija, līdz ar to tajā dominē svinīgums, gaišums un vieglums. Kā teic Šehurina, kolekcijā „Buduāra dārzs" attiekusies no melnās krāsās, atstājot to tikai minimālos akcentos, bet pats apģērbs tik viegls, ka staigāt tādā ieteicams basām kājām. Kolekcija iemieso maksimālu sievišķību – pasteļa toņus, vieglu zīda audumu un ziedu rakstus. Arī pavasara/ vasaras 2011. kolekcija tapusi sadarbībā ar zeķu veikalu SockBox, savukārt īpaša kolekcijas oga būs ar rokām darinātas galvas rotas.

Gaidāmajā Rīgas Modes nedēļā, kas notiks no 3. līdz 6. novembrim, bez jau minētajiem dizaineriem, savas kolekcijas pārstāvēs Natālija Jansone, Marija Vlasova, Sarmīte Ostaņeviča, Atis Artemjevs, modes apģērbu zīmols QooQoo, kā arī viesi no Igaunijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas un Somijas.

Ikvienam lielveikala „Rīga Plaza" telpās tiks piedāvāta līdz šim nebijusi iespēja līdz pat 6. novembrim aplūkot un pielaikot modes dizaineru spilgtākos tērpus no jaunajām pavasara/ vasaras 2011. kolekcijām. Akcijas „Ieraugi sevi jaunā gaismā" dalībniekiem katru dienu būs arī iespēja iegūt arī ielūgumu uz kādu no Rīgas Modes nedēļas skatēm.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV