Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Starptautiskajā lidostā "Rīga" atklās Rīgas modes nedēļu

Tatjana Baļvas, 02.11.2010. 17:07

Jau šo trešdien, 3.novembrī, visai neierastā un īpašā atmosfērā - Starptautiskajā lidostā "RĪGA" - tiks atklāta trīspadsmitā Rīgas modes nedēļa (RFW).

Grūti atrast kosmopolītiskāku vietu par lidostu. Šeit satiekas cilvēki no daudzām valstīm, ar dažādām kultūras izpausmēm. Ilgi neviens neuzturas. Šīs mājas durvis atvērtas visiem un tai pat laikā tā nepieder nevienam. Tieši šeit cilvēks visvairāk jūt, ka laiku nevar apstādināt ne uz mirkli. Te viss plūst un mainās ļoti ātri. Te viss notiek. Gluži tāpat kā modē. Tieši šajā neparastajā vietā šoreiz notiks starptautiskā modes festivāla RFW atklāšana. Pasākuma viesiem un žurnālistiem tiks piedāvāts modes lidojums. Daudzkultūrālo atmosfēru veidos Baltijas valstu spilgtāko modes dizaineru kolekciju skates: Natālijas Jansones no Latvijas, Giedriusa Šarkauskasa no Lietuvas un Tiinas Talumees no Igaunijas. Mūzikas priekšnesumi no Dianas Moon, Roberto Meloni un DJ Tee-Ex. Grafiskās vizualizācijas no CBETOMUSIC. Pasākumu vadīs Roberto Meloni. RFW atklāšanas viesiem ekskluzīvi (pirmajiem Baltijas valstīs) tiks piedāvāts nobaudīt dzērienu MARTINI® Gold by DOLCE&GABBANA, pie kura veidošanas savu pirkstu pielicis pats pasaules slavenais modes duets.

Starptautisks modes pasākums Riga Fashion Week Starptautiskajā lidostā RĪGA! Vārds "RĪGA" vieno šīs divas šķiet grūti savienojamās lietas, popularizējot mūsu galvaspilsētu Latvijā un aiz tās robežām. Mode šoreiz ir tā, kas vieno visu un visus.

Natālijas Jansones 2011. gada pavasara/vasaras kolekcija "Ruby" ir veidota no trikotāžas un 100% zīda. Visa kolekcija ir maiga un lidojoša, kur vieglais audums patīkami samīļo ķermeni. Kleitas, blūzes un vestes ir savstarpēji papildinošas, un tās var viegli kombinēt vienu ar otru.

Par iedvesmu Giedriusa Šarkauskasa jaunajai kolekcijai "Čaplins", kļuva dizainera skatiens uz dzīvi, kas rīt groteski haotiskā ritmā, esot komiska no ārienes un liriska no iekšienes. Šeit tā ir vizualizēta melnbaltajās krāsās.

Tiinas Talumees dizaina studijā top augstās modes roku darba apģērbi: kleitas, sieviešu kostīmi, mēteļi un kāzu kleitas. Jaunā kolekcija "Republikas sieviete" ir ātrs skatiens viņas vecmāmiņas bērnībā. Pirmskara un kara laika stila un manieru unikālums daudzus gadus iedvesmoja dizaineri, bet tagad ir atspoguļots viņas kolekcijā.

RFW atklāšanas pasākuma galvenie sponsori ir Starptautiskā lidosta RĪGA un MARTINI® Gold by DOLCE&GABBANA.

Atgādinām, ka trīspadsmitā RIGA FASHION WEEK turpināsies līdz 6.novembrim.

Akreditēto žurnālistu ērtībām tiks organizēts autobuss "Hansabuss", kas aizvedīs mediju pārstāvjus no Rīgas centra uz lidostu un atpakaļ. Autobuss aties no viesnīcas "Radisson Blu Hotel Latvija" laukuma (Elizabetes iela 55) plkst. 19.30. No lidostas uz Rīgas centru autobuss dosies plkst. 22.15. Reģistrācija uz autobusu Baltijas modes federācijas ofisā, saņemot akreditācijas kartes. Vietu skaits autobusā ir ierobežots.

RFW ģenerālsponsori: PERWOLL un modes un izklaides centrs RĪGA PLAZA

RFW oficiālā dekoratīvā kosmētika: Maybelline New York

RFW oficiālā matu kosmētika: CHI Professional Co

RFW oficiālais dzēriens: Freixenet

RFW oficiālās viesnīcas: Hotel Gutenbergs, Boutique Hotel Ainavas, Tallink Hotel Riga

RFW oficiālais pārvadātājs: DHL Freight

Partneri: Rīgas dome, Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā, Starptautiskā lidosta "RĪGA", Radisson Blu Hotel Latvija, tipogrāfija "S&G print", Hansabuss

RFW oficiālais klubs: D'Style club

Galvenie mediju partneri: žurnāls L'Officiel Latvija, SWH, SWH+, Market Media, LNT

RFW oficiālais ziņu portāls: DELFI

Informatīvais atbalsts: Cosmopolitan, JOY, BNS, MuzTV

Matu sakārtojums: salons Pastelle

Make-up: Baltijas vizāžistu asociācija

www.rfw.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV