Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Sākusies trīspadsmitā Rīgas modes nedēļa, kura turpināsies līdz 6.novembrim

Tatjana Baļvas, 05.11.2010. 10:33

3.novembrī neierastā un īpašā atmosfērā - Starptautiskajā lidostā "RĪGA" - tika atklāta trīspadsmitā Rīgas modes nedēļa (Riga Fashion Week). Vārds "RĪGA" vieno šīs divas šķiet grūti savienojamās lietas, popularizējot mūsu galvaspilsētu Latvijā un aiz tās robežām. Svinīgo un daudzkultūrālo atmosfēru RFW atklāšanas pasākumā veidoja Baltijas valstu spilgtāko modes dizaineru kolekciju skates: Natālijas Jansones no Latvijas, Giedriusa Šarkauskasa no Lietuvas un Tiinas Talumees no Igaunijas; mūzikas priekšnesumi no Dianas Moon, Roberto Meloni un DJ Tee-Ex; Ggafiskās vizualizācijas no CBETOMUSIC. RFW atklāšanas viesiem ekskluzīvi (pirmajiem Baltijas valstīs) tika piedāvāts nobaudīt dzērienu MARTINI GOLD BY DOLCE&GABBANA, pie kura veidošanas savu pirkstu pielicis pats pasaules slavenais modes duets.

Šī Rīgas modes nedēļa turpināsies līdz 6.novembrim viesnīcas Radisson Blu Hotel Latvija "Omega" zālē, kā arī citās interesantās pilsētas vietās, prezentējot rīdziniekiem un galvaspilsētas viesiem nākamās pavasara-vasaras modes tendences. Šī Nedēļa gatavo daudz pārsteigumu un interesantu tikšanos ar jauniem un jau labi pazīstamiem Baltijas dizaineriem, kā arī pasaules modes zvaigznēm. RIGA FASHION WEEK rudens sesijas programmu papildinās jauni projekti, tradicionālas prezentācijas, kā arī tematiskas ballītes.

Šo sezonu RIGA FASHION WEEK sāka ar jaunu logotipu un, protams, jaunu imidžu. Atšķirībā no iepriekšējām reizēm, kad Rīgas modes nedēļu reklamēja kādas Latvijas slavenības vai profesionāli modeļi, šoreiz par "oficiālo RFW seju" ir kļuvusi... manekena seja. Manekena seja simbolizē modes universālumu. Mode visiem, - tāda ir šīs Modes nedēļas devīze.

Rīgas modes nedēļā kā īpašie viesi savas kolekcijas rādīs mūsu kaimiņvalstu modes industriju zvaigznes - Lilija Pustovita (POUSTOVIT) no Ukrainas un Oļegs Birjukovs (BIRYUKOV) no Krievijas. Igauniju pārstāvēs Reet Aus un Tiina Talumees, Lietuvu - Giedrius.

Šoruden Rīgas modes nedēļā ar lielām skatēm piedalīsies nebijis Latvijas dizaineru skaits - Natālija Jansone, Marija Vlasova, Žanete Auziņa, Tanja Pavlova, Sarmīte Ostaņeviča, Iļja Buličevs, Katja Šehurina un Atis Artemjevs, kā arī modes apģērbu zīmoli QooQoo, Pavljons, Narciss un SALT. Par godu šim notikumam Baltijas modes federācija un modes un izklaides centrs "Rīga Plaza" sadarbībā ar Latvijas dizaineriem rīko speciālu akciju plašai publikai, kuras dalībniekiem katru dienu būs iespēja saņemt ielūgumu uz kādu no RFW skatēm. Akcijas ietvaros ir iespēja aplūkot un pielaikot Latvijas modes mākslinieku spilgtākos tērpus no kolekcijām, kuras uz mēles būs iespējams redzēt Riga Fashion Week modes skatēs, - līdz pat 6.novembrim tirdzniecības centra telpās atradīsies īpaši lielformāta spoguļi, kuros raugoties ikviens interesents varēs iejusties modeļa lomā.

RFW ietvaros jau ceturto reizi notiks vairāki projekta Nordic Look pasākumi, kas sevī apvieno Ziemeļvalstu ministru padomes iniciatīvu un Baltijas modes federācijas unikālo pieredzi, ar mērķi virzīt vienotās modes industrijas izveidošanu Ziemeļeiropā un Baltijas jūras reģionā. RIGA FASHION WEEK ietvaros mūsu ziemeļu kaimiņi prezentēs vairākus pasākumus: dāņu adījumu dizaina izstādi "KNIT:STRIK", informatīvo semināru dizaineriem "Individuālais modes dizaineris - veiksmes formula" par veiksmīgu dizainu un ekonomiski stabilas un ekoloģiski labvēlīgas modes radīšanu, un Somijas zīmola Hanna Sarén modes skati.

Baltijas modes federācija seko pēdējo gadu pasaules tendencei, kad lielākajās modes galvaspilsētās paralēli Modes nedēļu profesionālajām dizaineru skatēm, uz kurām var nokļūt tikai ar ielūgumu, notiek visdažādākie modes pasākumi, kas ir domāti plašai publikai. Sākot ar šo sezonu, arī Rīgā, paralēli Rīgas modes nedēļai notiks Rīgas modes festivāls (Riga Fashion Festival - http://www.rfw.lv/festival.htm), kuru varēs apmeklēt ikviens interesents. Par projekta kulmināciju kļūs modes nakts pastaiga: Fashion Night Out. 4.novembra vakarā Rīgas modīgākie veikali (Frey-Wille, Montblanc, Toskāna, Carrousell Mode, Klase, Madam Bonbon, Blow, Bazaar, Skala un Roberto Verino) būs atvērti ilgāk nekā ierasts: līdz plkst. 22.00. Rīdziniekiem un Rīgas viesiem tiks piedāvāta iespēja izjust modes atmosfēru, apmeklēt stilistu lekcijas, prezentācijas vai vīna vakarus, piedalīties fotostudijas darbā un iepazīties ar jaunākajām apģērbu un aksesuāru kolekcijām.

Pēc vakara programmas katru Rīgas modes nedēļas dienu visiem modes piekritējiem būs iespēja turpināt vakaru oficiālajā Riga Fashion Week klubā: D'Style club (Skārņu 9). 4.novembrī RFW After Shows Party ar DJ Rice, DJ Milk Magic un DJ Ella piedalīšanos. 5.novembrī Cosmopolitan Sensational Party ar Marijas Vlasovas kolekcijas prezentāciju (Maria Vlasova's collection for Perwoll) didžeju DJ Rudd un DJ Toms Grēviņš mūzikas pavadījumā, un RFW Katyakatya Shehurina & Atis Artemjevs After Shows Party ar DJ Rice un DJ Milk Magic dalību. 6.novembrī tradicionālā RFW Models and Fans Party (programmā: DJ Daniell Mariash, CBETOMUSIC grafiskās vizualizācijas un speciāls priekšnesums "Galaktiskā Tīrība" no QooQoo).

Riga Fashion Week laikā modes un izklaides centrā RĪGA PLAZA notiks arī unikāla modes skate un svētku tendenču parāde Glazūra, kurā žurnāla JOY stilisti iepazīstinās ar jaunākajām modes tendencēm. Paralēli modes skatei notiks portugāļu modes fotogrāfa Džeka Malipana (Jack Malipan) stila lapu fotosesija žurnālam JOY.

Perwoll mērķtiecīgi virzās modes virzienā un arī šajā reizē, būdams Riga Fashion Week ģenerālsponsors, apmeklētājiem ir sarūpējis pārsteigumu, kopā ar modes mākslinieci Mariju Vlasovu sagatavojot modes kolekciju. Šoruden Perwoll ir izvēlējies melno krāsu, ar kuru komunicēt savu klātbūtni Modes nedēļā. Tieši tādēļ Modes nedēļas laikā Perwoll prezentēs savu produktu "Perwoll Black Magic" ar Re-new effect, par ko vairāk būs iespējams uzzināt Perwoll Black Lounge - īpašā atpūtas zonā, kurā apmeklētāji varēs atpūsties starp modes skatēm.

RFW viesiem skašu starplaikos arī būs iespēja RFW foajē vērot nesen dibinātās kompānijas "Morozov&Son" piedāvāto skašu demonstrēšanas augsti tehnoloģisku risinājumu. Kaut arī kompānijas ražotās mēbeles un aksesuārus nevar attiecināt pie pret-a-porter stila, tās ir drīzāk "haute couture", bet šo ražoto no dārgām koku sugām, zīda un akmens izstrādājumu enerģētika lieliski papildina RFW dizaineru radījumus.

RFW ģenerālsponsori: PERWOLL un modes un izklaides centrs RĪGA PLAZA

RFW oficiālā dekoratīvā kosmētika: Maybelline New York

RFW oficiālā matu kosmētika: CHI Professional Co

RFW oficiālais dzēriens: Freixenet

RFW oficiālās viesnīcas: Hotel Gutenbergs, Boutique Hotel Ainavas, Tallink Hotel Riga

RFW oficiālais pārvadātājs: DHL Freight

Partneri: Rīgas dome, Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā, Starptautiskā lidosta "RĪGA", Radisson Blu Hotel Latvija, tipogrāfija "S&G print", Hansabuss

RFW oficiālais klubs: D'Style club

Galvenie mediju partneri: žurnāls L'Officiel Latvija, SWH, SWH+, Market Media, LNT

RFW oficiālais ziņu portāls: DELFI

Informatīvais atbalsts: Cosmopolitan, JOY, BNS

Matu sakārtojums: salons Pastelle

Make-up: Baltijas vizāžistu asociācija

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV