Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Birojos strādājošie pārvar nogurumu sarunās un jokos

Ilze Blauberga, 03.12.2010. 18:43

Pārslodzi un nogurumu biroju darbinieki Latvijā visbiežāk pārvar, jokojot, tērzējot ar kolēģiem uzkodu pauzē, secina „Kārums Active”  un „Radio SWH” veiktā aptauja.
Birojos strādājošie pārvar nogurumu sarunās un jokos

Vai tā ir banka, muzejs, projektēšanas birojs, reklāmas aģentūra vai vidusskolas administrācija, kopīgi joki, sarunas pie kafijas, uzmundrinoša mūzika birojā vai kolēģa pacienāšana ar bulciņu tiek atzītas par vislabākajiem pozitīvas enerģijas lādiņiem, liecina Latvijas uzņēmumu „Kārums Active" un „Radio SWH" konkursā iesūtītie pieteikumi.

Lai arī Eiropas Komisijas socioloģisko pētījumu centra "Eurobarometer" dati rāda, ka tikai katrs trešais Latvijas iedzīvotājs nodarbojas ar fizkultūru un ir aktīva dzīvesveida piekritējs, „Radio SWH" iesūtītās anketas liecina, ka otra populārākā enerģijas atjaunošanas metode uzņēmumos ir kustības, - izstaipīšanās, došanās kopīgās pusdienās vai pastaigā.

„Patīkami apzināties: par spīti visām negācijām galvenais uzmundrinājums mums darbā tomēr esam mēs paši – mūsu darba kolēģi, dalīšanās domās un uzklausīšana. Tas, protams, lielākoties birojos notiek pie kafijas tases un gardiem našķiem, kas ir organisma dabiskā 'degviela'. Radio iesūtīto anketu saturs nepārsteidz, jo apstiprina jau iepriekš veiktā „Kārums Active" un „Snapshot" pētījuma rezultātus: lai atjaunotu enerģiju darba laikā, pie uzkodām ķeras gandrīz puse (38 procenti) strādājošo, bet pie kafijas vai tējas – 68 procenti aptaujāto biroju darbinieku. Aktīvo atpūtu - izkustēties vai doties nelielā pastaigā - izvēlas vien katrs ceturtais Latvijas iedzīvotājs (25 procenti), " stāsta Ilze Blauberga „Rīgas Piensaimnieka" mārketinga vadītāja.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV