Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Sievietes smarža liecina par viņas vecumu

kleoo.lv, 17.12.2010. 11:07

Visos laikos sievietes centušās noslēpt savu vecumu. Šodien saglabāt jaunību ļauj plastiskās operācijas vai pretnovecošanās krēmi. Bet ar to var nepietikt, lai izskatītos jaunāks. Pētījumi pierāda, ka pēc sievietes smaržas var noteikt viņas patieso vecumu.
Sievietes smarža liecina par viņas vecumu

Saskaņā ar japāņu zinātnieku pētījumiem, jo vecāks cilvēks, jo vairāk ķīmisko vielu nonenalos, kas rodas taukskābju sabrukšanas rezultātā ādā, ko sāk izstrādāt ķermenis.

Šīm vielām piemīt specifiska nepatīkama smarža, un tieši tās nodod skaistā dzimuma pārstāves vecumu. Sievietēm, kas vecākas par 40 gadiem, nonenalu līmenis organismā ir divas reizes augstāks nekā 20 un 30 gadus vecām sievietēm.

Vēl kādu interesantu secinājumu izdarījuši amerikāņu Ratdžersa universitātes zinātnieki. Izrādās, vīrieši zemapziņā var noteikt sievietes vecumu pēc smaržas.

15 vīrieši vecumā no 20 līdz 60 gadiem piedalījās eksperimentā. Viņiem tika dots uzdevums noteikt, kādas smaržas labāk piestāv dažāda vecuma sievietēm. Starp aromātiem bija vaniļas, lavandas, rozes, augļu (ābolu) un dārzeņu (brokoļu) aromāti. Gandrīz visi vīrieši attiecināja rozes smaržu ar padzīvojušu sievieti, bet augļu aromāts viņiem asociējās ar jaunām meitenēm.

Šie pētījumi sasaucas ar zinātnieku secinājumiem jau 2005.gadā. Tad tika pierādīts, ka greipfrūta smarža spējīga sievieti par pāris gadiem padarīt jaunāku vīriešu acīs.

Publicēts sadarbībā ar kleoo.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV