Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Atgādina par profilakses pasākumiem gripas laikā

Oskars Šneiders, 11.01.2011. 16:11

Pakāpeniski palielinoties saslimšanai ar gripu, Veselības ministrija atgādina, par nepieciešamajiem profilakses pasākumiem, kurus nepieciešams īstenot, lai izvairītos no saslimšanas.
Atgādina par profilakses pasākumiem gripas laikā

Imūnsistēmas stiprināšanai gripas izplatības laikā vajadzētu uzturā vairāk lietot svaigus dārzeņus un augļus, kuros ir augsts vitamīnu un minerālvielu daudzums. Ieteicama ir ēdienu bagātināšana ar garšaugiem, kā arī augu tēju lietošana.

Saslimšanas gadījumā sazinieties ar savu ģimenes ārstu. Speciālisti iesaka palikt mājās un neapmeklēt darbu, skolu vai publiskus pasākumus. Ar gripu slimam cilvēkam nepieciešams ievērot mieru, uzņemt daudz šķidruma, izvairīties no alkohola un tabakas lietošanas, kā arī lietot medikamentus gripas simptomu mazināšanai. Vairāk par ieteikumiem iedzīvotājiem, lai pasargātu sevi no saslimšanas ar gripu, kā arī aktuālāko informāciju par gripu lasiet Veselības ministrijas mājas lapā.

Jau ziņots, ka, piektdien, 14.janvārī Veselības ministrijā notiks sanāksme, kurā kopīgi ar Latvijas Infektoloģijas centra, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, Veselības norēķinu centra speciālistiem un pārstāvjiem no Latvijas Ģimenes ārstu un Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas tiks pārrunāti jautājumi saistībā ar gripu - saslimstības apjoms un tendences, vakcinācijas iespējas, slimnīcu kapacitāte, nodrošinājums ar medikamentiem utml.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV