Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Apkopos liekā svara pētījumā iegūtos rezultātus

Vilnis Baltiņš, 25.01.2011. 13:17

Tuvāko dienu laikā tiks apkopoti rezultāti, kurus Sabiedrības Veselības Institūts ieguva veicot pētījumu par liekā svara problemātiku Latvijā. Pētījums tika uzsākts pagājušā gada 24. novembrī, tas ilga tieši 2 mēnešus un kopumā tajā piedalijās vairāk nekā 4000 tūkstoši cilvēku.
Apkopos liekā svara pētījumā iegūtos rezultātus

Sabiedrības Veselības Institūta vadītājs Vilnis Baltiņš informē, ka pētījumā iegūtos rezultātus apkopos un nodos sabiedrības lietošanai bez maksas visdrīzākajā laikā. "Tas nozīmē, ka šis projekts ir Sabiedrības Veselības Institūta dāvana Latvijas valstij," uzsver Baltiņš un piebilst, ka jau šobrīd pieejamie provizoriskie rezultāti ļauj izdarīt vairākus ļoti interesantus secinājumus.

"Nedz rezultātiem, nedz secinājumiem nav nekādas jēgas, ja tiem nesekos pamatoti ieteikumi un reālas aktivitātes. Tāpēc, Sabiedrības Veselības Institūts kopā ar Latvijas Ārstu Biedrību ir izveidojis darba grupu, kura strādā pie tā, lai uz secinājumiem balstītie ieteikumi nebūtu atrauti no reālitātes un tos spētu izpildīt ikviens, uz kuru tie attieksies," skaidro Vilnis Baltiņš un atgādina, ka viena no ieplānotajām aktivitātēm būs pagājušajā nedēļa Sabiedrības Veselības Institūta un Latvijas Ārstu Biedrības izsludinātā "Diena bez lifta", kura notiks 26. septembrī vienlaicīgi ar "Pasaules sirds dienu".

Vilnis Baltiņš stāsta, ka šādu pētījumu nozīme nav pārspīlējama, jo tas praktiski ir vienīgais veids kā apzināt sabiedrības aktuālo zināšanu līmeni attiecībā uz liekā svara jautājumiem. "Bez šādu pētījumu palīdzības ir grūti pārbaudīt sabiedrības izglītošanas jomā paveikto un saplānot nākotnes darbus," saka Baltiņš un nobeigumā piebilst, ka pētījumu rezultātā iegūto secinājumu un ieteikumu kopums būs daudz plašāks par vienu "dienu bez lifta".

Lai piedalītos pētījumā dalībniekiem, Institūta interneta mājas lapā www.edietologs.lv, bija jaatbild uz 210 jautājumu garu testu, kurš ietvēra jautājumus par 31 ar lieko svara saistītu tēmu. Pētījuma dalībnieki par dalību šajā projektā bez maksas saņāma individuālu liekā svara diagnostiku, kas uzrādīja katra atsevišķā dalībnieka zināšanu līmeni un problemātiskos ieradumus, kuri ietekmē vai var ietekmēt svara pieaugumu.

Arī turpmāk ikviens interesents var veikt bezmaksas liekā svara diagnostiku Sabiedrības Veselības Institūta interneta lapā www.edietologs.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV