Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Badošanās – pilnīgi droša un ļoti vērtīga

Apgāda Zvaigzne ABC Reklāmas daļa, 07.02.2011. 15:50

Apgāds "Zvaigzne ABC" laidis klajā veselīga dzīvesveida un ārstnieciskās badošanās klasiķa Pola Brega populārāko grāmatu "Badošanās brīnums", kurā autors pauž atziņas, balstītas uz zinātnisku pētījumu rezultātiem, uz fizioloģiskās un bioloģiskās dziedniecības faktiem.
Badošanās – pilnīgi droša un ļoti vērtīga

Ik dienu no apkārtējās vides un ar ķīmiskajiem savienojumiem apstrādātas pārtikas cilvēka organismā nonāk milzumdaudz dažādu kaitīgu vielu, kuras nogulsnējas ķermeņa audos un tur sāk savu posta darbu. Tām pievienojas arī vielmaiņas procesa toksiskās atkritumvielas, radot daudzas fiziskas kaites un veicinot pāragru novecošanos. Vienīgais līdzeklis organisma attīrīšanai ir regulāra badošanās, dzerot tikai ūdeni. Autors apraksta dažāda ilguma badošanos – sākot no 24 stundām un beidzot ar gandrīz mēnesi, sniedzot padomus, kā un cik ilgi badoties, lai organisms gūtu lielāko iespējamo labumu, kā pareizi uzsākt un kā pareizi pārtraukt badošanos.

Pols Bregs izsaka daudzas pārsteidzošas atziņas un secinājumus, kuros būtu vērts ieklausīties ikvienam – arī tiem, kas vēl tikai plāno pievērsties veselīgam dzīvesveidam un nevar saņemties, lai uzsāktu badošanos. Veselīgs dzīvesveids nav tikai badošanās vien – tas sevī ietver arī uzturēšanos svaigā gaisā, fiziskās aktivitātes un iekšējo garīgo harmoniju. Liela nozīme ir arī pareizai pārtikas izvēlei – Pols Bregs sniedz padomus par to, kurus pārtikas produktus ieteicams lietot uzturā un no kuriem noteikti vajadzētu izvairīties.

Badošanās praksi, ko viņš piekopa visu mūžu, Pols Bregs apguva pie Šveices naturopātiem. Tieši badošanās viņu izārstēja no tuberkulozes un ļāva nodzīvot ilgu un veselīgu mūžu.

Pola Brega grāmatu "Badošanās brīnums" no angļu valodas tulkojusi Olga Avotiņa.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV