Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Pasniegtas Latvijas Stila un Modes balvas 2010

Helija Tetere, 09.02.2011. 09:31

7. februāra vakarā svinīgi tika paziņoti 2010. gada modīgākie un stilīgākie jau par tradīciju kļuvušajā Modes un stila balvu pasniegšanas ceremonijā. Šogad pasākums, kurš noritēja jau sesto reizi pēc kārtas, risinājās Nacionālās Operas nama jaunajā zālē. Pasākumu vadīja par 2009. gada stilīgāko raidījuma vadītāju atzītais Māris Grigalis un raidījuma „Kinomānija" vadītāja Anna Rozīte.
Pasniegtas Latvijas Stila un Modes balvas 2010

Galerijas:

Atšķirīgi no iepriekšējiem gadiem, šogad ceremonija izcēlās ar mazāk, proti, vienpadsmit balvu nominācijām, kur katrā uzvarētājs tika izvēlēts starp trīs pretendentiem. Uzvarētājus izvēlējās speciāli šim pasākumam sastādīta žūrija, ko veidoja Latvijas modes darboņi – fotogrāfi un modes žurnālisti. Tiesa, objektīvam vērtējumam klāt prasījās modes dizaineru un pieredzējušu ekspertu viedokļi, piemēram, kāda modes nozares augstskolas mācībspēka vērtējums.

Kā pirmā, balvu par 2010. gada stilīgāko aktieri, pasniedza baleta prīma Lita Beiris, citējot Koko Šaneles slaveno frāzi „Mode nāk un iet, bet stils paliek!", to sniedzot Nacionālā teātra aktierim Kasparam Zvīgulim.

Velkot paralēles ar pagājušā gada ceremoniju, daļa no uzvarētājiem, piemēram, jau minētais Kaspars Zvīgulis, kā arī dziesmu izpildītājs Goran Gora, atzina, ka ikdienā ģērbjas vienkārši un pie īpaša stila nepiestrādā, savukārt apģērba izvēles lauri ir nodeva vecāku un modes dizaineru rokās.

Paralēli pamata nominācijām, tika pasniegtas arī dažādas sponsoru un sadarbības partneru specbalvas, kā piemēru minot žurnāla „L'Officiel Latvija" balvu modes dizaineru duetam Mare un Rol's. Viņi balvu saņēma par darbu pie Operas izrādes „Oņegins"; attiecīgi, balva viena no oriģinālākajām vakara gaitā – vintage stila baleta kleita.

Lai gan šogad organizatori bija strādājuši, lai ievērojami uzlabotu pasākuma norisi – gādājot par jaunu balvas statuetes dizainu, sarkano paklāju, tiešo translāciju LNT un citiem bonusiem, rezultāts nesniedza gaidīto. Šoreiz kritika vērsta tieši uz ceremonijas režiju, proti, balvu saņemšanas procedūru, kā arī vadītāju sagatavotību ceremonijai.

"Latvijas Stila un Modes balvas 2010" ieguvēji:

Stilīgākā aktrise – Zane Vaļicka

Stilīgākais aktieris – Kaspars Zvīgulis

Stilīgākā dziesmu izpildītāja – DJ Ella

Stilīgākais dziesmu izpildītājs – Goran Gora

Stilīgākā mūzikas grupa – „Instrumenti"

Stilīgākā TV vadītāja – Ketija Dombrovska

Stilīgākais TV vadītājs - Jānis Strapcāns

Gada labākā modele – Ginta Lapiņa („Dandy")

Gada stilīgākais modes veikals – „Rija"

Gada debija modes jomā – Aļona Bauska „QooQoo"

Gada spilgtākais mākslinieks modē – Alise Trautmane „Narciss"

Foto: Stilīgākā mūzikas grupa – „Instrumenti", autors Māris Morkāns

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV