Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Tuvojoties Valentīndienai, „Centrālā laboratorija" aicina pārbaudīt savu seksuālo veselību

Boriss Epšteins, 10.02.2011. 10:57

Ārsti uzsver, ka līdz pat 60% pacientu nezina, ka viņi ir inficējušies ar kādu no seksuāli transmisīvajām slimībām (STS), tādēļ SIA „Centrālā laboratorija" no 14. līdz 28.februārim aicina veikt pilnu seksuālās veselības pārbaudes programmu „Sekss lielpilsētā". Programmas ietvaros par īpašām cenām būs iespējams saņemt ārstu konsultācijas un veikt medicīniskos izmeklējumus un analīzes lielākajās Centrālās laboratorijas filiālēs Rīgā.
Tuvojoties Valentīndienai, „Centrālā laboratorija" aicina pārbaudīt savu seksuālo veselību

„Liela daļa pacientu pat nenojauš, ka ir inficējušies ar STS, taču sekas gan vīriešiem, gan sievietēm ir ļoti nopietnas, pat neauglība," brīdina medicīnas centra ELITE dermatoveneroloģe Kristīne Salaka, uzverot, ka „seksuāli transmisīvās slimības var norisināties arī bez īpaši izteiktiem simptomiem, tāpēc tās bieži tiek atklātas jau tad, kad ir izveidojušās nopietnas komplikācijas".

Centrālās laboratorijas valdes priekšsēdētāja Stella Lapiņa atgādina, ka par savu veselību ir jārūpējas regulāri: „Diemžēl cilvēki, nenojaušot par bīstamu infekciju klātbūtni savā organismā, pakļauj riskam savu un savu tuvinieku veselību, tādēļ regulāri ir jāveic veselības pārbaudes."

Regulāro veselības pārbaudi var veikt jebkurā Centrālās laboratorijas filiālē Rīgā, Jelgavā, Piņķos, Elejā, Sabilē un Aucē. Filiāļu kontaktinformācija un darba laiki pieejami Centrālās laboratorijas mājaslapā www.laboratorija.lv.

Akcijas laikā, no 14. līdz 28.februārim, pilnu seksuālās veselības pārbaudes programmu „Sekss lielpilsētā" var veikt šādās Centrālās laboratorijas filiālēs Rīgā: A.Saharova ielā 16, Juglas ielā 2, Lāčplēša ielā 38, kā arī „Medicīnas centrā ELITE", Rīgā, Anniņmuižas bulvārī 85. Piemēram, izmeklēšanas komplekts, ar kura palīdzību noteiks gonorejas, trihamonas, sēnītes, ureaplazmas, mikoplazmas ar antibiotiku jūtīgumu un hlamīdiju infekcijas organismā, tiks piedāvāts par 14,20 Ls.

SIA „Centrālā laboratorija" darbību uzsāka 1995.gadā un šobrīd ir izveidojusies par vienu no lielākajām un modernākajām Latvijas laboratorijām. Laboratorijai ir plašs filiāļu tīkls, tā nodrošina izmeklējumus gan ambulatorajām iestādēm, gan stacionāriem, veicot arī izmeklējamo materiālu transportu.

Laboratorija ir sertificēta atbilstoši LR likumdošanai šādās sfērās: klīniskajās analīzēs, hematoloģijā, bioķīmijā, imūnhematoloģijā, citoloģijā, mikrobioloģijā, imunoloģijā, STS diagnostikā. Analīžu izpilde atbilst LVS EN ISO 15189:2007 standarta prasībām. Analīžu veikšanai tiek izmantotas jaunākās tehnoloģijas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV