Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Katra otrā sieviete Latvijā romantisko filmu laikā vēlas apskaut savu mīļoto

Elīna Dobulāne, 11.02.2011. 11:25

Vairākums jeb 65% Latvijas iedzīvotāju atzīst, ka romantiskās filmas rosina viņus paust jūtas saviem mīļotajiem, secināts satelīttelevīzijas uzņēmuma Viasat veiktajā skatītāju aptaujā. Turklāt gandrīz katra otrā sieviete jeb 42% atzina, ka romantiskas filmas laikā viņa vēlas apskaut savu mīļoto vīrieti.
Katra otrā sieviete Latvijā romantisko filmu laikā vēlas apskaut savu mīļoto

„Pētījuma dati apstiprina tendenci, ka sievietes ir atvērtākas emocijām, ko sniedz kino, nekā vīrieši. Tāpēc nav brīnums, ka nereti sieviešu un vīriešu vēlmes attiecībā uz romantiskā kino skatīšanos mēdz nesakrist," skaidro Viasat vadītāja Ilze Zoltnere.

Viasat veiktā pētījuma rezultāti atklāj, ka 36% Latvijas iedzīvotāju romantisko filmu laikā vēlas apskaut savu mīļoto, 16% - iedot buču, 7% - mīlēties, bet tikai 6% - atzīsties mīlestībā. Nedaudz vairāk nekā 18% norādīja, ka romantiskās filmas neizraisa vēlmi paust savas jūtas, savukārt 17% atzina, ka šobrīd nav mīļotā cilvēka.

„Parīze ir mīlestības galvaspilsēta. To apliecina arī mūsu pētījuma dati – 60% Latvijas iedzīvotāju pauda viedokli, ka Parīze ir romantiskākā galvaspilsēta pasaulē," skaidro I. Zoltnere. Tieši tādēļ, gaidot mīlestības svētkus, Viasat ir sagādājis pārsteigumu TV1000 kanāla skatītājiem. Jau no 12. februāra trīs dienu garumā būs vērojams mīlestības un romantisko filmu festivāls, turklāt Valentīna dienas priekšvakarā, 13. februārī, pirmizrādi televīzijas ekrānos piedzīvos filma „Būt kopā un viss", kas aizvedīs skatītājus uz romantisko Parīzi.

Romantisko filmu festivāla ietvaros TV1000 pārraidīs tādas filmas kā „Mīlestība gadās", „Parīze, es mīlu Tevi", „Vieglā uzvedība", „Izdomātā dzīve", „Meitene no veikala", „Dumpiniece Džeina", „Visas īstās meitenes", „Ikdiena".

Pētījums veikts, aptaujājot 515 respondentus vecumā no 20 līdz 60 gadiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV