Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

No sabiedriskās tualetes līdz mājīgai tējnīcai

EasyGet.lv, 15.02.2011. 11:55 | komentāri (2)

Simtgadīga mājiņa, Viesturdārzā, kurā līdz šim atradies Vjetnamiešu restorāns, Zooveikals un pat sabiedriskās tualetes, nu mainījusies līdz nepazīšanai. Tajā atvērusies mājīga tējnīca, divos stāvos, kur netraucētā gaisotnē iespējams nobaudīt 20 dažādu veidu kafijas dzērienus, vizdažādākās tējas un citus labumus. Maza meža maliņa pilsētas centrā jeb "Hanzas 28 Tējnīca".
No sabiedriskās tualetes līdz mājīgai tējnīcai

Galerijas:

Pirms neilga laika, tā dēvētajā, klusajā centrā atvērusies "Hanzas 28 Tējnīca" - vieta, kur aizbēgt no pilsētas kņadas, pat neizbraucot ārpus Rīgas. Tās īpašnieks "Tējnīcas" atrašanās vietu nav izvēlējies nejauši, kā viņš pats atdzīst: „Viesturdārzs man asociējas ar siltām bērnības atmiņām, jo mana vecmāmiņa dzīvoja tepat netālu – Ausekļa ielā. Tā nu skolas brīvlaikus pavadīju Viesturdārzā. Patiesībā jau bērnībā sapņoju, ka kādreiz būšu saistīts ar šo mazo pasaku namiņu."

Viesturdārzs ir vecākais parks Rīgā. Senāk te notikuši pirmie Vispārējie latviešu Dziesmu svētki, teātra izrādes, uzstājušies akrobāti un atlēti, ziemas sezonā, Viesturdārzā atradās slidotava un ledus kalns. Tomēr pēdējo gadu laikā parks ticis aizmirsts. Līdz ar to "Tējnīcas" galvenais mērķis ir atdzīvināt parka sabiedrisko dzīvi.

Vairākas reizes nedēļā tiek rīkoti kino vakari, kuros tiek rādītas dažādu žandru un laika periodu filmas. „Kino vakari ir iespēja mājīgā gaisotnē pie siltas tējas krūzes vai vīna glāzes, nelielā kompānijā noskatīties kādu labu filmu", atdzīst "Tējnīcas" īpašnieks.
Mazajā namiņā, kura platība nepārsniedz 50 kvadrātmetrus ir bārs, tējnīca, kino, lasītava un ir iespēja nobaudīt ūdenspīpi.

Sekojiet jaunumiem: twitter.com/Hanzas28

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV