Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Jauna Latvijas modes platforma "Riga Fashion Mood"

Liene Dobele, 25.02.2011. 14:13 | komentāri (1)

No 17. līdz 19. martam Latvijas Modes palāta rīko pirmo modes nedēļas nogali "Riga Fashion Mood", kurā izrādīs pret-a-porter kolekcijas 2011. "Riga Fashion Mood" veidota, lai radītu nebijušu platformu Latvijas modes biznesa attīstībai.

Modes nedēļas nogale ir orientēta uz modes kā radošas industrijas un biznesa komunikācijas veicināšanu. Tās mērķi ir attīstīt modes dizaina platformu Latvijā, veicināt sabiedrības iesaisti, informētību un ieinteresētību par modes sfēru un tās aktualitātēm Latvijā. Ar šī pasākuma palīdzību organizatori vēlās radīt iespēju dizaineriem piedāvāt jaunās kolekcijas biznesa klientu segmentam vietējā un starptautiskā mērogā.

Latvijas Modes palātas valdes priekšsēdētāja Dita Danosa stāsta: „Mūsu uzdevums ir veidot izpratni par modi kā biznesu. Un, lai modes industrija attīstītos, nepieciešams iepazīstināt nākotnes partnerus – investorus, iepircējus, ražotājus ar Latvijas modes dizaineru radošo potenciālu. Tādēļ tiek rīkots "Riga Fashion Mood", ko iecerēts rīkot divas reizes gadā. "

Dalību "Riga Fashion Mood" apstiprinājuši vairāki vadošie Latvijas modes mākslinieki, piemēram, Baiba Ripa, Dāvids, Anna Led, Keita, arī vairāki starptautiski atzīti jaunie talanti, piemēram, Hypnosis Fashion, QooQoo.

Modes mākslinieks Dāvids: "Emu pārliecināts, ka Latvijas modes dizains ir izcils un konkurētspējīgs. Vienīgais šķērslis un iemesls, kāpēc šodien Latvijas mode netiek uzskatīta par vieglās rūpniecības nopietnu sastāvdaļu ar augstu pievienoto vērtību, ir līdzšinējs profesionalitātes trūkums modes menedžmentā, kā arī nopietnu projektu un investīciju trūkums vieglajā rūpniecībā. Diemžēl, pasākums "Riga Fashion Week" sevi ir izsmēlis un daudzu gadu garumā nav devis reālu atdevi. Tāpēc man ir prieks, ka ir parādījusies alternatīva iespēja modes māksliniekiem, kuri sevi jau ir pierādījuši šajā industrijas jomā, atrādīt jaunākās kolekcijas, veidot kontaktus ar mazumtirgotājiem, un pircējiem. Šis projekts noteikti nesīs augļus ne tikai pašiem dalībniekiem, bet arī Latvijai, kā valstij ar nopietnu modes vēsturi."

Latvijas Modes palāta ir dibināta 2010. gadā, lai paplašinātu Latvijas Modes fonda darbību. Biedrības mērķis ir veicināt modes biznesa un izglītības attīstību Latvijā, lai tas kļūtu par nozari, kurā ir produkti ar augstu pievienoto vērtību, kas rada pienesumu Latvijas ekonomikai un eksportam.

Par "Riga Fashion Mood" programmu un dalībniekiem informēsim marta sākumā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV