Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Piektdienas sajūtas visvairāk pietrūkst pirmdienās

Oskars Fīrmanis, 28.02.2011. 13:49

"Zelta Black" veiktajā aptaujā "Piektdienas sajūtas" noskaidrots, ka piektdienas sajūtas cilvēkiem visvairāk pietrūkst pirmdienās (30%) un trešdienās (14%). Vairāk nekā 20% aptaujāto piektdienas sajūtas asociē ar brīvību, atpūtu, atslābumu, pacilātu noskaņojumu un brīvdienu gaidām. Aptaujātie arī atzina, ka piektdiena nav iedomājama bez ģimenes pasākumiem (36%), izklaidēm (29%) un draugiem (21%).

Aptaujas dalībnieki atzīst, ka piektdiena ir labāka par citām dienām, jo priekšā ir divas brīvdienas (49%) un beigusies smaga darba nedēļa (22%). Rīdzinieki un pilsētu iedzīvotāji vairāk novērtē piektdienu, jo beigusies smaga darba nedēļa, savukārt lauku iedzīvotāji tik ļoti to nenovērtē, jo, iespējams, brīvdienās strādā vēl vairāk, darot lauku darbus.

58% Zelta Black aptaujas dalībnieki, atbildot uz jautājumu, ko tie atļaujas piektdienās, bet neatļaujas citās dienās, atzina, ka vēlāk dodas gulēt, 22% apmeklē kultūras, izklaides un sporta pasākumus, 16% ātrāk beidz darbu, bet 14% atļaujas pēcpusdienā ar draugiem iedzert alu.

Respondenti arī atzīst, ka piektdienas vakari vislabāk ir piemēroti ballītēm ar draugiem (47%), ģimenes pasākumiem (41%), romantiskām vakariņām (37%) un TV skatīšanai (31%). Jaunākā auditorija izteiktāk piektdienu asociē ar ballītēm, naktsklubu un kino apmeklēšanu, savukārt vecumā grupa pēc 30 gadiem piektdienu vairāk izmanto, lai pavadītu laiku ģimenes lokā un skatītos TV.

30% aptaujāto atzina, ka "piektdienas sajūta" „pa īstam" iestājas piektdienas pēcpusdienā, bet 26% – piektdienas vakarā. Savukārt 14% piektdienas rīts jau rada piektdienas sajūtas noskaņojumu.

Vairāk nekā puse aptaujāto (66%) atzina, ka piektdienas sajūta ir iespējama arī citās dienās, tikai jāizpildās nosacījumiem, kas raksturo piektdienas sajūtu: brīvība, miers, pacilāts noskaņojums, laiks sev un ģimenei.

„Daudziem piektdiena asociējas ar draugiem, atpūtu un izklaidēm. Gandrīz ikvienam piektdienās ir pacilāta sajūta, jo ir beigusies darba nedēļa un gaidāmas brīvdienas. Šādas patīkamas piektdienas sajūtas mūsu ikdienā ir par maz. Zelta Black vēlas parādīt un atgādināt, ka cilvēku garastāvoklim un sajūtām pamatā ir katra paša izvēle un rīcība, un justies kā piektdienā var arī pirmdienā. To, ka tas ir iespējams, pierāda arī mūsu aptaujas rezultāti," atzīmē "Zelta Black" zīmola vadītāja Dace Dinsdorfa.

"Zelta Black" aptauja "Piektdienas sajūtas" veikta sadarbībā ar OMD. Aptaujā piedalījās 1284 respondenti, kuri sasnieguši vismaz 18 gadu vecumu.

Interesantākos faktus un video par "piektdienas sajūtām" varat atrast interneta mājas lapā www.zeltaalus.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV