Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Pasaules prestižākajā pavārgrāmatu konkursā piedalās arī "Zvaigzne ABC" izdotā pavārgrāmata

Apgāda Zvaigzne ABC Reklāmas un mārketinga daļa, 01.03.2011. 11:56

"Apgāds Zvaigzne ABC" ar Māra Oltes un Uģa Oltes pavārgrāmatu "Ēst ir tavā dabā" cīnās par balvu "Gada labākā pavārgrāmata pasaulē" konkursā "Gourmand World Cookbook Awards 2010".
Pasaules prestižākajā pavārgrāmatu konkursā piedalās arī "Zvaigzne ABC" izdotā pavārgrāmata

Šī balva iedibināta 1995. gadā, katru gadu godinot labāko pavārgrāmatu un vīna grāmatu. Pagājušajā gadā Gourmand Pasaules pavārgrāmatu konkursā piedalījās 6000 grāmatu no 136 valstīm. Katru gadu tiek izdotas 26000 pavārgrāmatu un vīna grāmatu. Viens no konkursa mērķiem ir – palīdzēt lasītājiem atrast labākās starp tām. Šogad Gourmand Pasaules pavārgrāmatu konkursā piedalījās 154 valstis, piesakot dalību 53 kategorijās. Viena no šajā konkursā prēmētajām grāmatām iegūs gada labākās pavārgrāmatas titulu konkursā "Best Cookbook of the Year".

Starp 57 pusfinālistiem ir arī "Apgāda Zvaigzne ABC" izdotā Māra Oltes un Uģa Oltes pavārgrāmata "Ēst ir tavā dabā", kura nominēta trijās kategorijās:

Labākā inovācija (Best Innovative Cookbook)
Pasaules Dabas fonda balva (WWF Award)
Labākais dizains (Best Cookbook Design)

Pavārgrāmatā – brīvdabas gastronomisko piedzīvojumu komplektā "Ēst ir tavā dabā" ir iekļauta rokasgrāmata ar padomiem, 55 receptēm un bildēm un dubultā DVD porcija, kurā servētas 17 Vides Filmu Studijas radītas gastronomisko piedzīvojumu filmas un citas noderīgas lietas – karte ar labākajām piknika vietām, sērkociņi iekuram, sāls maltītei un videi draudzīgi galda piederumi.

Viens no grāmatas autoriem Māris Olte uzskata, ka "šis ir veiksmīgs mēģinājums ne tikai izpētīt, bet arī uzlabot latviešu iesīkstējušās ēšanas tradīcijas. Katrs, kas iepazīs "Ēst ir tavā dabā" gardēža kastītes saturu, spēs pagatavot teju desmit tūkstošus jaunu latviešu nacionālo ēdienu, lai beidzot varētu aizmirst zirņus ar speķi."

Konkursa rezultāti tiks izsludināti 2011. gada 3. martā Parīzes pavārgrāmatu gadatirgū, konkursa uzvarētāji tiks apbalvoti 2011. gada 3. martā Parīzē – krāšņā apbalvošanas ceremonijā Theatre Le 104, jaunajā Parīzes mākslu centrā, kur klāt būs arī Apgāda Zvaigzne ABC pārstāvji.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV