Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Noslēdzies "Riga Fashion Mood"

Elīna Gulbe, 22.03.2011. 10:25

Aizvadītā nedēļas nogale iepirkšanās centrā „Sky & More" pagāja modes noskaņās, jo tur norisinājās Latvijas Modes palātas rīkotais pasākums „Riga Fashion Mood". Šoreiz uzsvars no modes kā mākslas izpausmes novirzīts uz modi kā biznesu.
Noslēdzies "Riga Fashion Mood"

Pasākuma ietvaros notika ne tikai jau ierastās modes skates, kurās savas pret-a-porter (gatavs valkāšanai) kolekcijas izrādīja jauni un jau atpazīstami Latvijas dizaineri, bet arī diskusija „Mode kā bizness". Tajā nozares pārstāvjiem bija iespēja apspriest dažādus šī biznesa aspektus, attīstības iespējas un kavēkļus. Diskusijas izvērtās samērā spraigas, un par galvenajiem problēmjautājumiem kļuva savstarpējā nozares pārstāvju sadarbība un profesionāls menedžments.

Pasākuma atklāšanas vakarā savu kolekciju izrādīja Anna Led, kura sava zīmola 10 gadu jubilejai par godu bija sagatavojusi savu darbu retrospekciju, kurā ļoti uzskatāmi varēja novērot modes tendenču attīstību un to, kā pa šiem gadiem izmainījies dizainerei tik raksturīgais lina pielietojums tērpos. Kā jau kārtīgās jubilejas svinībās modelēm galvas rotāja stilizēti kronīši ar uzrakstu „Happy Birthday!"

Pēc Annas Led skates uz mēles tika demonstrēti zīmola „Cinnamon" tērpi, kuri ieturēti Latvijai raksturīgajos zemes toņos - mašīnadījumi, kurus krāšņoja košāku krāsu ievijumi. Tērpi – ļoti sievišķīgi un skaisti, diemžēl nepameta sajūta, ka krāsu toņi vairāk piemēroti ziemas/rudens kolekcija. Tas ar pavasara noskaņām aiz loga radīja manāmu disonansi.

Par pirmā vakara gaidītāko notikumu pilnīgi noteikti var uzskatīt modes mākslinieka Dāvida skati, no kuras kā ierasts tika gaidīts kas šokējošs. Šoreiz šokējošākais bija tas, ka skate nemaz nebija šokējoša. Uz mēles modeļi demonstrēja skaistus, tomēr ierastus biznesa un brīvā laika tērpus. Iespējams, tas lika vilties tiem, kuri vēlējās redzēt skati ar dumpīguma piesitienu, bet pilnīgi pretēji Dāvidam sanākuši skaisti uzvalciņi, kuri pilnīgi noteikti pelnījuši vietu biznesa vīriešu skapjos. Vēlāk gan Dāvida dumpinieciskums parādījās pēc skates preses konferencē – skaļi vārdi un daudz attieksmes.

Pasākuma otro dienu daudzi gaidīja ar nepacietību, jo līdz ar pavisam svaigo zīmolu „minus40" savas kolekcijas uz mēles rādīja tādi pazīstami vārdi kā Keita, Baiba Ripa un Artis Štamgūts.

Keitas rudens/ziemas 2012 kolekcija varēja lepoties ar līdz galam nostrādātu koncepciju, kas skatītājus atgrieza ziemas noskaņās. Apburoši tērpi, ieturēti ziemīgos toņos papildināti ar košiem aksesuāriem. Lieliski piemēroti noslēpumainām un romantiskām būtnēm. Droši var teikt, ka ar tiem ziema dāmām ir vieglāk pārciešama.

Artis Štamgūts savus tērpus radījis vīriešiem, bet uz mēles starp pasteļtoņos tērptiem jaunskungiem parādījās arī liktenīgā lēdija apburošā, melnā 50. gadu stila kleitā. Štamgūta radītie tērpi, lai gan skaisti, tomēr ne īsti piemēroti katram vīrietim, jo vajadzīga īpaša drosme līdzi nest sievišķīgas, lielas un gaišas somas un vilkt kreklus ar spīdošiem akcentiem.

Minus40 pavasara kolekcijā plaši pārstāvētas bija adītas jakas košās krāsās. Ļoti pavasarīgi, tomēr pēc skates palika tāda kā mazuma piegarša.

Baibas Ripas izrādītie tērpi - ļoti gaumīgi, klasiski, tomēr ar odziņu, bet arī šajā skatē vēl bija jūtama rudens/ziemas kolekciju elpa, jo tērpi ieturēti neitrālās un tumšās krāsās, tomēr neizpalika koši sarkani akcenti. Kā lielisku aksesuāru sevi pierādīja Baibas Ripas zīmola veidotās bizīšrotas.

Pasākuma trešā diena bija ar skatēm bagātākā, un uz mēles parādījās arī bērniem radītie tērpi (COLORICIOUS, Zaza Couture) un rotaļlietas (PATTE), kuras vērojot absolūtas skatītāju simpātijas iekaroja paši bērni, kuri demonstrēja tērpus.

Nedaudz skumji, ka liela daļa tērpu, kuri tika izrādīti LMA jauno dizaineru (Arvils Linde, Sabīne Groza, Reinis Ratnieks, Zane Poriete) skatē bija redzēti jau pavasarī pasākumā „Perons". Atkārtošana, zināšanu māte – jaunajiem dizaineriem ir ko parādīt!

Par to, ka arī drēbēm, tāpat kā citām lietām, ir pārdzimšanas iespējas vēlreiz pārliecināja RECYCLED.LV, kas šoreiz uz mēles otru dzīvību bija devuši tik ļoti iecienītam un vienkāršam apģērba gabalam kā t-krekls.

Noslēguma vakarā, kad latviešu dizaineru skates beigušās, „Riga Fashion Mood" apmeklētājus sagaidīja modes šovs, kurā „Sky & More" izrādīja dažādu pazīstamu ārzemju zīmolu pavasara/vasaras kolekcijas. Dažiem no skatītājiem iespējams tas atmiņā atsauca Signes Valteres modes šovu, kurš notika turpat.

Nākamais „Riga Fashion Mood" paredzēts rudenī.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV