Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Četrpadsmitā Rīgas modes nedēļa: no 30. marta līdz 2. aprīlim

Tatjana Baļvas, 29.03.2011. 09:23

Trešdien, 30. martā sāksies jau četrpadsmitā, Baltijas modes federācijas organizētā, Rīgas modes nedēļa/RIGA FASHION WEEK. Tā izveidota, lai veicinātu un attīstītu vietējo modes industriju. Uz doto brīdi, par leģendāru Latvijas modes nozares projektu kļuvusī, Rīgas modes nedēļa divreiz gadā pulcē Latvijas un citu Eiropas valstu vadošos modes māksliniekus, pasaules modes profesionāļus, vietēja un starptautiska mēroga mediju pārstāvjus, sabiedrībā atpazīstamus un populārus cilvēkus. Modes svētki turpināsies līdz 2. aprīlim.
Četrpadsmitā Rīgas modes nedēļa: no 30. marta līdz 2. aprīlim

RIGA FASHION WEEK koncepcija orientēta uz pasaules – Parīzes, Ņujorkas, Londonas un Milānas – modes nedēļu pieredzi, kur par pamatu ir dizaineru radīto kolekciju defilē. Modes dizaineru profesionālās skates notiks pilsētas izstāžu centrā „Rīgas Mākslas telpa", kur pēc starptautiskiem standartiem modes nedēļas dalībnieki prezentēs nākamās rudens/ziemas sezonas modes tendences. Pamata dalībnieku sarakstā kā vienmēr ir vadošie Latvijas modes dizaineri, kuri šodien veido Latvijas modes industrijas seju: Katja Šehurina, Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Atis Artemjevs, Aleksandrs Pavlovs, Anita Altmane, Sarmīte Ostaņeviča un modes zīmoli „NARCISS" un „QooQoo".

Rīgas modes nedēļa iepazīstina publiku ne tikai ar vietējo modes dizaineru daiļradi, bet arī prezentē perspektīvo Baltijas kaimiņvalstu dizaineru un citu Eiropas valstu pazīstamo modes mākslinieku kolekcijas, veidojot platformu pieredzes apmaiņai un jaunu kontaktu dibināšanai. RIGA FASHION WEEK pavasara sesijā savas kolekcijas rādīs Kristel Kuslapuu no Igaunijas un Lietuvas modes zīmols „D.Efect". Katru dienu dizaineru defilē tradicionāli krāšņos modes nedēļas goda viesa skate, kura talantu un panākumus atzīst pasaules modes profesionāļi. Goda viesu lomā šoreiz iejutīsies SULTAN (Francija), Victoria Gres (Ukraina) un Tom Rebl (Itālija).

Viens no RIGA FASHION WEEK organizatoru mērķiem ir veicināt Latvijas modes mākslinieku, modes industrijas kopumā un Rīgas kā Baltijas modes metropoles centra publicitāti starptautiskajā līmenī. Tieši tāpēc ik sezonu Rīgas modes nedēļu apmeklē pasaulē zināmu preses izdevumu žurnālisti, kuru starpā šoreiz ir ELLE (Somija), L'Officiel (Ukraina), Hole magazine (Austrija), Hype magazine (Vācija), Itālijas modes portāls design42day.com un citi. Der atzīmēt mūsu kaimiņvalstu interesi par RFW. Jau vairākas reizes modes nedēļu apmeklēs un atspoguļos vairāki Igaunijas, Lietuvas un Krievijas mediji.

Par labu tradīciju kļūst, pirms RFW organizētā, žurnālistu un citu interesentu tikšanās ar Latvijas modes māksliniekiem – Rīgas modes nedēļas dalībniekiem, kas šoreiz notika 28. martā modes un izklaides centrā „Rīga Plaza". Pēc tikšanās ar dizaineriem, pasākuma apmeklētājiem kinoteātrī „Multikino" tika piedāvāta iespēja noskatīties slaveno dokumentālo filmu par modes pasauli „Septembra numurs" (The September Issue, 2009).

RIGA FASHION WEEK atklāšanas ballīte notiks 30. martā viesnīcas „Hotel Grand Palace" restorānā „Suite Lounge", kur uzmanības centrā būs Latvijas modes mākslinieki un viņu klienti: Latvijas mūzikas, teātra un šova biznesa zvaigznes.

Rīgas modes nedēļas otrajā dienā, 31. martā, Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) tiks atklāta izstāde „Elki un cilvēki (Modes fotogrāfijas metamorfozes)", kas tapusi pateicoties Francijas Kultūras centra Rīgā iniciatīvai. Apmeklētajiem izstāde tiks atvērta šā gada 1. aprīlī un būs skatāma līdz pat 15. maijam.

Šīs sezonas modes skašu programmas noslēgumā: RFW Gala šovs – pazīstamā itāļu modes mākslinieka Toma Rebla skate. Pirms sava zīmola dibināšanas, Toms strādājis kā radošais direktors modes namā Andrew MacKenzie, un viņa kolekcijas vairākas reizes tika prezentētas Rīgas modes nedēļā. Toma Rebla skatē Rīgā ekskluzīvi piedalīsies viens no pasaulē pazīstamākiem, melnādainiem vīriešu modeļiem: Papis Loveday, kurš savā karjerā piedalījies tādu modes namu skatēs kā John Galliano, Versace, Paul Smith, Jean-Paul Gaultier, Armani un citu. Viņš bijis zīmolu "Etro" un „United Colors of Benetton" reklāmas kampaņu seja. Papis Loveday nav tikai slavens modelis, bet arī pazīstams radošais un kastingu direktors modes industrijā, UNESCO sūtnis, un daudzu labdarības projektu dalībnieks.

2. aprīlī RIGA FASHION WEEK ietvaros modes un izklaides centrā „Rīga Plaza" notiks izklaides un iepirkšanas vakars „Cosmopolitan Shopping Night", kuru var apmeklēt jebkurš interesents. Šīs pasākums notiks par godu „Rīga Plaza" 2 gadu dzimšanas dienai, un šoreiz centrs iepriecinās savus apmeklētājus, piedāvājot viņiem izdevīgi iepirkties un vienlaicīgi arī izklaidēties. Pasākuma programmā - vairākas modes skates, skaistumkopšanas semināri, tikšanās ar modes dizaineriem, mūzika dīdžeju izpildījumā, chill-out zona vīriešiem un visdažādākās atlaides veikalos, tai skaitā arī uz jaunajām kolekcijām.

Katru dienu visiem modes piekritējiem, pēc modes skatēm, būs iespēja turpināt vakaru Riga Fashion Week oficiālajā klubā D'Style club (Skārņu 9). 1. aprīlī klubs piedāvās īpašu programmu – interneta žurnāla par modi „Parterre" aizraujošo ballīti ar Markus Riva un DJ Ellu, bet 2. aprīlī – tradicionālo RFW Models & Fans Party, kur svētku atmosfēru radīs DJ Andre Crash un CBETOMUSIC grafiskās vizualizācijas. RFW ballīšu programmu papildinās Party @ Pinot Lounge, restorānā "Pinot" (Grēcinieku 26), un Suitsupply Party restorānā „Suite Lounge" (Pils 12).

RFW ģenerālie sponsori: PERWOLL un modes un izklaides centrs RĪGA PLAZA
RFW partneri: Rīgas dome, tipogrāfija S&G, Hansabuss
RFW oficiālā dekoratīvā kosmētika: Maybelline New York
RFW oficiālā matu kosmētika: CHI Professional
RFW oficiālais dzēriens: dzirkstošais vīns Bosca
RFW oficiālais ūdens: San Pellegrino
RFW oficiālā aviokompānija: AirBaltic
RFW oficiālais klubs: D'Style
Galvenie mediju partneri: žurnāls L'Officiel Latvija, ziņu portāls DELFI, radiostacijas SWH un SWH+, TV kanāls LNT, interneta portāls Parterre
Informatīvais atbalsts: žurnāls Cosmopolitan, lielveikalu televīzija Market Media, BNS

www.rfw.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV