Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

Aprīļa radošās darbnīcas sestdienās

Otrā Elpa, 29.03.2011. 10:16

Labo darbu viekals "Otrā elpa" aprīlī aicina uz radošajām darbnīcām.

2. aprīlī plkst. 12.00 – 14.00 norisināsies Papīra liešanas darbnīca.

Papīrs tika izgudrots Ķīnā pirms ~2000 gadiem, kad papīru taisīja no dažādu augu lapu šķiedrām, vēlāk celulozes šķiedras iemācījās iegūt arī no koka. Papīru rūpnieciski gatavo, sapresējot kopā mitras celulozes šķiedras. Tikai 20.gs. radās zaļā doma par makulatūras vākšanu un papīra otrreizējo pārstrādi.

Papīru var izliet arī mājas apstākļos katrs pats un to mēs arī kopīgi mācīsimies papīra liešanas darbnīcā rokdarbnieces Gintas Ernštreites vadībā.

Atcerieties – rūpnieciskā papīra ražošana tērē enerģiju, piesārņo gaisu un ūdeni, izšķiež dabas resursus. Izmantotais papīrs sastāda lielu daļu no cilvēces radītiem cietiem atkritumiem. Izlejot papīru pats, tu samazini resusu patēriņu ļoti skaistā veidā.

Dalība 2Ls. Uz darbnīcu jāpiesakās iepriekš līdz 1.aprīlim, rakstot e-pastu uz elpa@otraelpa.lv, zvanot pa tālr. 67287172 vai arī veikalā uz vietas.

9. aprīlī no plkst. 12.00 līdz 14.00 labo darbu veikals „Otrā elpa" aicina uz cimdiņzvēru darināšanas darbnīcu. Pirms Lieldienām veidosim leļļu teātra aktierus, kas būs uzvelkami uz rokas. Mazie, jaukie zvēriņi taps no šķietami vairs neizmantojamiem cimdiem rokdarbnieces Irēnas Lauriņas vadībā, ar kuras radošo darbību var iepazīties http://www.recyclingismypassion.blogspot.com

Izmantosim otrreizējās pārstrādes materiālus un piešķirsim lietām otro elpu. Līdzi vēlams ņemt savus vecos aizejošās ziemas cimdiņus.

Dalība 2Ls. Uz darbnīcu jāpiesakās iepriekš līdz 8.aprīlim, rakstot e-pastu uz elpa@otraelpa.lv, zvanot pa tālr. 67287172 vai arī veikalā uz vietas.

16. aprīlī no plkst. 12.00 līdz 14.00 labo darbu veikals „Otrā elpa" aicina uz brošu darināšanas darbnīcu rokdarbnieces Aijas Elliņas vadībā, ar kuras radošo darbību var iepazīties http://aijaslietas.blogspot.com

Radoši izmantojot dažādu audumu atgriezumus un rotājot tos ar pērlītēm, lentītēm un citiem dekoriem, radīsim skaistas pavasarīgas ziedu piespraudes. Darbnīcas dalībnieki varēs izvēlēties, kādas piespraudes tiem pašiem labāk tīk veidot. Izmantosim otrreizējās pārstrādes materiālus un piešķirsim lietām otro elpu.

Dalība 2Ls. Uz darbnīcu jāpiesakās iepriekš līdz 15.aprīlim, rakstot e-pastu uz elpa@otraelpa.lv, zvanot pa tālr. 67287172 vai arī veikalā uz vietas.

Nāc un darbojies kopā ar mums!

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV