Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sešas kļūdas, kas izraisa finanšu, veselības un attiecību krīzi

Sieviesuklubs.lv, 31.03.2011. 10:34 | komentāri (1)

Sieviešu Klubs ir neformāla sieviešu apvienība, kurā ik dienas tiekas aktīvas sievietes, eksperti, karjeras konsultanti, kouči un psihologi. Tā ir vide, kur gūt iedvesmu celties kājās un doties pašām sakārtot savu dzīvi.
Sešas kļūdas, kas izraisa finanšu, veselības un attiecību krīzi

„Latviešu lielākā problēma ir tā, ka darām lietas, ko neieredzam un kautrējamies no tā, ka to neieredzam," naudas, veiksmes un mīlas trūkuma iemeslu skaidri definē portāla Sieviesuklubs.lv uzticamais eksperts Andžejs Reiters, bioenerēģētikas speciālists, izaugsmes treneris.

1.kļūda: nemākam novilkt striktas robežas

„Ja nav skaidras sapratnes starp robežām par to, kas ir mans, bet kas – sabiedrībā zināmais/pieņemtais, var nokļūdīties un pieņemt lēmumus par savu dzīvi kāda cita ietekmē. Pareizi būtu jāsaka – es vēlos tā, es nepieļaušu, ka kāds cits – lai arī cik tuvs cilvēks man būtu – jauktos manos lēmumos ar savu padomu vai darbību," skaidro Andžejs Reiters. Robežas neievērojot cilvēks dzīvo un rīkojas tā, kā pieņemts sabiedrībā, bet, ja kādam citam izdodas būt veiksmīgam, tad tam pirmajam rodas skaudība.

2.kļūda: nemākam nesavtīgi dāvināt

Lai justu piederības sajūtu, sievietēs parasti ir izteikta degsme kādam kaut ko dot: palīdzību, padomu, mīlestību... Šī vēlme nav nepareiza, tā pat ir vajadzīga. Bet kļūda ir tad, ja otram ko dāvinot, gaidām, ka kaut ko no viņa sagaidīsim arī pretī. „Vēl trakāk – ja mīlu, tad gribu, lai otrs cilvēks man pieder. Bet tas noved pie veselības traucējumiem un nerealizētības savā dzīvē," Sieviešu Klubam skaidro Andžejs Reiters.

3.kļūda: baidāmies būt veiksmīgas, jo citi tādi nav

„Lai būtu patiesi veiksmīgs, finansiāli stabils, mīlēts un visādi citādi apmierināts ar savu dzīvi cilvēks, ir godīgi jāatbild uz nākamo jautājumu: vai vēlos būt stiprs, bagāts, realizēts un mīlēts un vai man neveidosies vainas apziņa, ja redzēšu, ka kāds manā ģimenē vai uz ielas nebūs tikpat realizēts un veiksmīgs?" iesaka Andžejs Reiters. Viņš novērojis, ka mūsdienu latviešiem ir bailes būt stipriem un veiksmīgiem, jo tas var kādu aizvainot. Patiesībā ir tā, ka katrs pats par sevi esam atbildīgi. Ja kādam ir slinkums ar sevi strādāt, tā ir viņa paša problēma. Atbildību par citu dzīvi un citu veiksmēm vai neveiksmēm nav iespējams uzņemties. Lai palīdzētu šim cilvēkam, vienīgais, ko var darīt – ar savu dzīvi un veiksmi demonstrēt labo piemēru. Nevis risināt problēmu viņa vietā, bet gan viņu iedvesmot.

4.kļūda: mānāmies un darām darbu, kuru nemīlam

Tas savukārt loģiski noved pie sekām, ka cilvēkam trūkst naudas. „Ja saku, ka man īstenībā savs darbs nepatīk, bet eju uz darbu, mānot sevi un citus, ka tā nemaz nav, veidojas nepareizība, kuras dēļ neļaujam savā dzīvē ienākt naudai. Pareizi būtu apzināties – jā, man savs darbs nepatīk, bet es to pieņemu uz kādu brīdi, līdz sasniegšu to, to un vēl to... Arī šķietami nemīlajamā darbā ir jāatrod kaut kas, kas patīk. Protams, ideāli ir, ja katru dienu lec ārā no gultas ar prieku un skrien uz darbu, jo tas tev ļoti patīk, tomēr reālajā dzīvē reti kad tas tā izveidojas. Tāpēc, lai arī kādu darbu šobrīd veiktu, ir jāapzinās, ka tā ir iespēja virzīties uz priekšu un jāiemācās arī pateikties par to mazumiņu, kas tev ir dots jau tagad, lai šī virzība būtu iespējama," Sieviešu Klubam iesaka bioenerģētikas speciālists Andžejs Reiters.

5.kļūda: pašrealizācijas trūkums noved pie attiecību problēmām

„Ģimene var būt laba, saticīga, laimīga un nesavtīgas mīlestības pilna tikai tad, ja katrs no ģimenē esošajiem cilvēkiem ir pilnībā realizēts sabiedriskajā dzīvē, mīlestības došanā un ņemšanā, finansēs un arī attiecībās. Ja vienam tas viss ir, bet otram nav, nekas labs nevar sanākt," skaidro Andžejs Reiters. Viņš arī iesaka nekautrēties un meklēt realizētību visās dzīves jomās arī ārpus attiecībām, lai ģimenē pēc tam valdītu harmonija un patiesa laime. Nē, nav jāmeklē mīļākie! Realizēties var ar hobiju, darba un interešu grupu palīdzību. Bet savās attiecībās ir daudz un atklāti jārunā. Arī par intīmās dzīves sīkumiem, jo nevar gaidīt, ka vīrietis pats sapratīs, kā viņa sievietei seksā patīk vislabāk. Vīriešiem patīk tieša valoda.

6.kļūda: nemākam novilkt robežas starp darbu un ģimeni

„Šobrīd ir tāds posms, kad moderni ir būt ļoti pārņemtiem ar darbu un būt tajā realizētiem. Tas, kurš jau piecos pēcpusdienā iet uz mājām, skaitās lūzeris. Īstie koorporatīvie malači strādā līdz septiņiem un astoņiem vakarā. Šis uzskats diemžēl nav pareizs. Savā dzīvē ir jāiemācās novilkt robeža – lai vai kas, bet pulksten tikos vai tikos vienmēr beigšu darbu. Pēc tam kaut vai viss sadeg, bet es esmu kopā ar savu ģimeni," harmonijas un dzīves apmierinājuma likumu Sieviešu Klubam atklāj Andžejs Reiters. Viņš arī atgādina pāriem neaizmirst par romantisku laiku tikai sev diviem vien. Tas ir ļoti svarīgi.

Par to, kā savā dzīvē iemācīties novilkt robežas, atklāt nepareizības un mainīties, izaugsmes treneris Andžejs Reiters stāstīs savā seminārā „Veselības formula", kas notiks jau 7. aprīlī plkst. 18:00, Sieviešu Kluba mājīgajās telpās Rīgā, Vīlandes ielā 1. Mediju pārstāvjus laipni aicinām uz semināru, iepriekš piesakot savu dalību – 67350750!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV