Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pirmo reizi Latvijā: Partizānu dārzkopība

Alise Ziemule, 01.04.2011. 13:21

7. aprīlī plkst. 19:00 platforma "DiPaDu" iepazīstinās ar ko nepieredzētu - Partizānu dārzkopību (Guerrilla gardening). Radošā darbnīca un lekcija notiks kafejnīcā "Taka", kur interesenti tiks iepazīstināti ar pilsoniskās pretestības ideju, bet praktiskajā daļā būs iespēja veidot augu sēklu bumbas, lai pēc tam tās atrastu zaļošanai un ziedēšanai piemērotu vietu pilsētas urbānajā vidē.
Pirmo reizi Latvijā: Partizānu dārzkopība

Darbnīcas vadītāju Ievu varētu saukt par "Zaļo partizānu" kustības patronesi Latvijā. Līdz šim viņa guvusi pieredzi Nīderlandē, Vācijā un Turcijā, bet nu ir gatava ar to iepazīstināt arī rīdziniekus. Interesentiem būs iespēja dzirdēt par kustības rašanos un aktivitātēm pasaulē, tās dabai draudzīgo ideoloģiju un mērķiem, kā arī praktiski darboties, lai veidotu zaļai ekspozijai gatavas sēklu bumbas.

Partizānu dārzkopības aizsākumi meklējami 1973. gadā ASV, Ņujorkā, kad Liz Christy un aktīvistu grupa "Zaļie partizāni" apstādīja kādu pamestu zemesgabalu. Šī kustība guva sekotājus un nu jau kļuvusi populāra vairāk kā 30 valstīs. Aktīvisti cīnās par vides daudzveidību un ekoloģijas problēmu risināšanu, kā arī šī „urbānā agrikultūra" kalpo kā līdzeklis savas nostājas demonstrēšanai.

Partizānu dārzkopība aizsāks darbnīcu un lekciju ciklu, ko Laikmetīgās Mākslas Centra programmas „Brigāde" ietvaros atbalsta Sorosa fonda-Latvija Ārkartas palīdzības fonds un organizē platforma ideju un zināšanu apmaiņai – "DiPaDu" jeb Dots pret dotu. Radošās darbnīcas notiks regulāri, vismaz divas reizes mēnesī, aptverot visdažādākās tēmas un tajās piedalīties ir aicināti visi interesenti.

Nākamā darbnīca notiks 14. aprīlī, kuras laikā tiks atklāta ceļojošās izstāde earth.re.create ,un tā turpinās iesākto ekoloģijas un vides tēmu. Dalībnieki varēs iesaistīties radošās darbnīcās, kopīgi meklējot radošus risinājumus- izlietotiem tējas maisiņiem, tetrapakām un citiem materiāliem. Tāpat varēs noskatīties video no organizācijas „Zaļā Brīvība" kolekcijas par izstādes tapšanu, ekoloģiju, patērētāju kultūru un ražošanas industrijām.

Seko informācijai:
www.dotspretdotu.wordpress.com
twitter.com/platformadipadu

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV