Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Akciju "Go Red for Women" atbalsta 25 sabiedrībā pazīstamas un mīlētas dāmas

Maija Trikule, 04.04.2011. 16:46

Lai pievērstu sabiedrības uzmanību sieviešu sirds veselībai, tirdzniecības centrā Spice atklāta akcija "Go Red for Women" (GRFW), kuras laikā Latvijas Kardiologu biedrība prezentēja jaunākos datus par sieviešu sirds veselību, tika atklāta Latvijā pazīstamu un mīlētu dāmu fotoizstāde, kā arī notika zīmola NARCISS sarkano kleitu modes skate.
Akciju "Go Red for Women" atbalsta 25 sabiedrībā pazīstamas un mīlētas dāmas

Galerijas:

Lai mudinātu sievietes rūpēties par sirds veselību, akcijas atklāšanā piedalījās sabiedrībā pazīstamas dāmas, kas piekritušas kļūt par akcijas patronesēm, tostarp, aktrise Rēzija Kalniņa un Katrīne Pasternaka, gleznotāja, Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības katedras asociētā profesore Vija Zariņa, Rīgas Brīvostas pārvaldes Sabiedrisko attiecību departamenta vadītāja Anita Leiškalne, Iekšlietu ministre Linda Mūrniece u.c.

LKB prezidents prof. Andrejs Ērglis: "Mums ir patiess prieks būt šeit kopā ar tik daudz spožām sabiedrībā mīlētām un cienītām dāmām, lai kopīgiem spēkiem aicinātu visas Latvijas sievietes atcerēties par sevi, savas sirds veselību, skaistumu, dzīvesprieku un laimi. Diemžēl daudzi nezina, ka sirds slimības ir sieviešu nāves iemesls Nr.1 pasaulē un arī Latvijā. Mūsu uzdevums ir stāstīt Latvijas sievietēm un sabiedrībai par to, ka sirds slimības nav tikai vīriešu problēma. Sirds slimības var skart arī sievietes, turklāt ar daudz nopietnākām komplikācijām un diemžēl ar daudz nopietnākām sekām nekā vīriešus. Labā ziņa ir tā, ka no sirds slimībām iespējams izvairīties, tāpēc mēs vēlamies aicināt visus - gan sievietes, gan vīriešus - domāt par savas sirds veselību un rīkoties! Atmest smēķēšanu, vairāk kustēties, ēst veselīgāk un nepārēsties, pārbaudīt savu asinsspiedienu un holesterīnu, sekot līdzi un iedvesmot vienam otru dzīvot veselīgāk, vērtīgāk un laimīgāk!"

Pasākuma noslēgumā norisinājās zīmola NARCISS modes skate, kuras laikā tika prezentēti īpaši GRFW akcijai radīti dizaineres Alises Trautmanes tērpi. Akcijas laikā 3 nedēļu garumā ikviena Spices pircēja varēs laimēt kādu no 4 sarkaniem kleitu modeļiem, tostarp, meitenīgu mini kleitu, elegantu brīvāka silueta kleitu, koķetu vakarkleitu ar atsegtu muguru un darbam piemērotu ikdienas kleitu.

Tirdzniecības kompleksa "Spice" direktore Iveta Lāce: „Kopā ar kustības Go Red for Women organizatoriem vēlamies mudināt sievietes lutināt sevi un priecāties par katru savas dzīves dienu. Go Red for Women simbols ir sarkana kleitiņa, kas mudina tērpties sarkanā, lai pievērstu uzmanību sieviešu sirds veselībai, stāstītu par to draudzenēm, mammām, māsām un meitām. Tāpēc t/c Spice 3 nedēļas notiks akcija, kuras laikā visām pircējām būs iespēja laimēt 100 sarkanas unikāla dizaina kleitas - tās īpaši šai akcijai radījusi modes nama NARCISS dizainere Alise Trautmane."

Alise Trautmane, zīmola NARCISS dizainere: „Esam priecīgi iesaistīties akcijā Go Red for Women, jo mūsu zīmola NARCISS pamatideja sasaucas ar akcijas domu - mudināt sievietes iemīlēt sevi. NARCISS ir radījis četrus unikālus kleitu modeļus, kurus būs iespējams iegūt savā īpašumā tikai Spices pircējām. Radot šo kapsulas kolekciju, esam pievērsuši uzmanību tam, lai modeļi būt tik dažādi kā pašas sievietes un viņu vajadzības."

Modes skatē tika izmantoti apavi, veļa un aksesuāri no veikaliem – Grenardi, Apart, Danija, Charles&Keith, Ns King, Linda, Hogl, Elche, Oasis, Bergs, Jones, Ivo Nikkolo, Optika Italiana, Kazene, Marella, Storm, Monton, Promod, Sandro Ferrone, Veļas pasaule. Pavasarīgu make-up dāmām nodrošināja profesionāla franču kosmētika Make Up For Ever.

Tās dāmas, kas 9., 10., 16. un 17. aprīlī no plkst. 13.00.– 18.00 ieradīsies Spicē sarkanā tērpā, varēs saņemt bez maksas kuponus veselības dzērienam restorānā Vairāk Saules.

GRFW akcijas ietvaros tika atklāta fotoizstāde, kurā bija apskatāmas 25 Latvijā pazīstamas dāmas savā ikdienas darba vidē, kas aicina sievietes pievērst uzmanību sev un savas sirds veselībai. Lai iedvesmotu citas sievietes, GRFW patroneses dalījās savas dzīves laimes formulās:

Iveta Lāce, t/k Spice direktore

„Mūsdienu steidzīgajā dzīves ritmā man svarīgi ir skaidri apzināties savas dzīves misiju un izvēlēties prioritātes. Dzīvot harmonijā ar savām vērtībām, nevis būt vienmēr perfektai. Saskaņa ar sevi rada sirdsmieru, sniedz gandarījumu, ļauj baudīt dzīvi!"

Iveta Freimane, friziera amata meistars

„Galvenais izturēties pret sevi ar cieņu un mīlestību, tad arī viss pārējais atnāks un izdosies - darbs, kas patīk un sniedz gandarījumu, sports, kas uztur formā, veselīgs uzturs, kas palīdz labi justies, un atpūta, kas iedvesmo!"

Dace Gardovska, RSU Pediatrijas katedras vadītāja, profesore, Dr.habil.med., LZA korespondētājlocekle, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas Bērnu slimību klīnikas vadītāja

„Es patiesi vēlos, lai visas Latvijas sievietes būtu veselas un laimīgas. Katra jauna diena mums nes izaicinājumu izmantot iespēju kaut ko mainīt savā dzīvē. Jau šodien mēs varam sākt vairāk kustēties, mazāk un veselīgāk ēst un padomāt par to, ka dzīvot var ar mīlestību un prieku! Lai mums visām tas izdodas!"

Rēzija Kalniņa, aktrise

„Rūpēties par citiem tikpat ļoti kā par sevi un rūpēties par sevi tikpat ļoti kā par citiem. Un pats galvenais - nekad nezaudēt humoru ne pret sevi, ne pret apkārtējiem. Un mācīties sevi neņemt pārāk nopietni..."

Laura Keršule, Latvijas Mobilais Telefons viceprezidente administratīvi juridiskajos jautājumos, valdes locekle

„Mana veselīga dzīvesstila un laimes formula ir ieraudzīt labo ikvienā mirklī, ko piedāvā dzīve."

Anita Leiškalne, Rīgas brīvostas pārvaldes Sabiedrisko attiecību departamenta direktore

"Nekas tā nepiesārņo sirdi kā dažāda veida pārmērības un negācijas - skaudība, neiecietība, pārgudrība, lepnība - tas viss traucē sievietes asinsritei gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. Svarīgi ir ieiet pozitīvā garšā it visā, ko darāt - gan sportojot, gan gatavojot un ieturot maltīti, gan ejot aukstā dušā , gan domājot. Lai gan sākumā tas šķiet grūti vai neiespējami, caur fiziskām grūtībām vai piespiešanos cilvēks iegūst garīgu spēku - spēku dzīvot patiesi no sirds!"

Iveta Mintāle, kardioloģe

„Sevi jāmīl un jālutina! Taču - nevis ar neko nedarīšanu, bet ar ieguldīšanu veselībā! Parole - pareizs dzīvesveids! Nesmēķēt, ēst labas kvalitātes naturālu pārtiku, pietiekami daudz un atbilstoši veselības stāvoklim nodarboties ar fizisko kultūru - tas būtu īstens ilgtermiņa ieguldījums veselībā! Mīlēsim sevi un mācīsim to mūsu tuvākajiem!"

Linda Mūrniece, LR iekšlietu ministre

„Mīļās dāmas! Lai mūsu sirdis būtu veselas, mīlēsim cilvēkus, mīlēsim sev tuvos cilvēkus un, pats galvenais, atļausimies mīlēt sevi! Jo tikai mīlošas sievietes spēj būt laimīgas un veselas. Un vēl - biežāk darīsim to, ko no sirds vēlamies - tas pavērs durvis veiksmei, veselībai un dzīvespriekam."

Katrīne Pasternaka, aktrise, labdarības projektu vadītāja

„Laimes un prieka formula katram ir sava - bez šaubām! Kopējais mums visiem varētu būt formulējams pavisam vienkārši: nodzīvot savu dzīvi tā, lai nebūtu vainas sajūtas pret sevi pašu un saviem tuvākajiem. Atrast veidu kā nepazust pašam savā pelēcībā! Krāsas ir tās, kas ļaus sasniegt VAIRĀK."

Lana Paula, no grāmatas "Maestro Raimonds Pauls"

„Ticiet labajam cilvēkā."

Baiba Sipeniece, TV un radio raidījumu vadītāja

„Bēdziet no garlaicīgiem cilvēkiem, sviniet visus svētkus, dariet to, kas visvairāk padodas un sniedziet gandarījumu sev un citiem!"

Inga Šīna, Rietumu bankas Labdarības fonda valdes priekšsēdētāja

„Es darbinu savu sirsniņu un tā ļauj man darboties un baudīt dzīvi!"

Inga Šmate - LR Veselības ministrijas Sabiedrības veselības departamenta direktore

„Nav tādas vienas veselības formulas - veselīgs dzīvesstils sastāv no daudzām šķautnēm, līdzīgi kā piramīdā. Svarīgi ir uzturēt līdzsvaru starp pareizu uzturu, fiziskām aktivitātēm, darbu un atpūtu."

Vija Zariņa, gleznotāja, Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības katedras asoc. Profesore

„Sirds siltums un sirds gudrība ir viena no brīnišķīgākajām cilvēka rakstura īpašībām. Ne velti tās saista ar tādu dzīvībai svarīgu detaļu cilvēka ķermenī kā sirds. Tās ir īpašības, kuras, tāpat kā mīlestība, nevar būt par daudz.

Dari lietas pa īstam, kas nozīmē - patiesi un no sirds, ar dzīvesprieku. Tad gūsi gandarījumu un dvēsele būs laimīga.

Mīli sevi, tad būs spēks mīlēt arī citus."

Vaira Vīķe Freiberga, Latvijas Valsts prezidente 1999-2007

„Darīt visu no sirds, bet nedarīt sirdij pāri."

Ilze Jurkāne, politiķe

„Lai katrā sirdī būtu prieks un mīlestība - tad būs arī veselība!"

Ingrīda Rumba-Rozenfelde, LU Medicīnas fakultātes dekāne, profesore, Dr.habil.med., LZA korespondētājlocekle

„Rodiet prieku dzīves daudzveidībā un kustībā!"

Lilita Zatlere, Latvijas Valsts prezidenta dzīvesbiedre

„Cilvēka veselība ir cieši saistīta ar cilvēka laimes un drošības izjūtu, kuru sniedz ģimene. Pozitīva attieksme pret dzīvi un cilvēkiem ir galvenais priekšnosacījums labai veselībai. Uzskatu, ka, nedaudz piedomājot un pacenšoties, ikviens var ļoti daudz darīt savas sirds labā – pietiekami daudz kustēties, radīt sev un apkārtējiem prieku, atsacīties no kaitīgiem ieradumiem.

Mīlēsim sevi un rūpēsimies par savu sirdi, lai pietiktu spēka un veselības mīlēt sev tuvos un dārgos cilvēkus!"

Anna Žīgure, rakstniece, tulkotāja

„Baro savu sargeņģeli ar labām domām, lai viņam ir spēks tevi nosargāt."

Solvita Āboltiņa, LR Saeimas priekšsēdētāja

„Ir lietas, kas neko nemaksā, bet vienmēr atmaksājas - smaids un pozitīva attieksme!"

Natālija Jansone, dizainere

„Mūsu dzīve - mūsu domu spogulis!"

Kristiana Lībane-Šķēle, politiķe

„Katru dienu izdarīt vismaz vienu darbu, par kuru pašai prieks, katru dienu iepriecināt kādu un kādam palīdzēt, audzināt bērnu, stādīt kokus, lolot ģimeni. Būt laipnai, negaidīt neko no citiem, nevainot citus, neuzbrukt. Būt mierā un līdzsvarā ar sevi un pasauli."

Marina Ļipčenko, festivāla Baltijas pērle ģenerāldirektore

"Izvēlies darbu, ko mīli, un tev nevienu dienu savā dzīvē nebūs jāstrādā," tā teicis Konfūcijs. Tas ir arī mans veselīga dzīvesstila noslēpums!"

Benita Sadauska, SIA Domenikss Valdes priekšsēdētāja

"Ik dienu – rūpējies par savu ķermeni, kontrolē savas vēlmes, attīsti savu intelektu, meklē Sevi!

Elita Veidemane, Neatkarīgās Rīta Avīzes galvenās redaktores vietniece

„Dzīvo kamēr esi dzīvs, jo ilgi tu būsi miris!"

Plašāka informācija par akciju:

www.spice.lv

www.kardiologija.lv/lv/grfw

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV