Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Noslēgusies "Tradicionālo prasmju skola 2011" Latgalē

Inga Bika, 04.04.2011. 17:39

Pagājušajā sestdienā, 2.aprīlī Līvānos, Latgales Mākslas un amatniecības centrā notika "Tradicionālo prasmju skolas 2011" Latgalē noslēguma pasākums, kurā varēja tikties ar meistariem un viņu mācekļiem.
Noslēgusies "Tradicionālo prasmju skola 2011" Latgalē

Latgales mākslas un amatniecības centra (LMAC) pagalmā keramiķi Valdis Pauliņš, Evalds Vasilevskis, Ilmārs Vecelis, Eleonora Pastare un Vēsma Ušpele atvēra cepli, kurā bija dedzināti Pūdnīku skūlas meistaru un Valda Pauliņa Prasmju skolas nodarbībās tapušie darbi. Evalds Vasilevskis rādīja un skaidroja svēpētās keramikas trauku dedzināšanas procesu.

Notika arī amatu un prasmju demonstrējumi. Ikviens varēja nogaršot meistares Janīnas Skrules gatavotos Latgales tradicionālos ēdienus, bērni ar lielu aizrautību Aleksandra Maiera vadībā darināja niedru stabules, savukārt Broņislava Paukšte un Lūcija Gorbika ierādīja vērpšanu un šķeterēšanu ar vērpjamo ratiņu.

"Tradicionālo prasmju skola 2011" noslēdzās ar Meistaru godināšanu, dančiem kopā ar folkloras kopu Ceiruleits un keramiķa Valda Pauliņa izstādes atklāšanu.

Lubānas mākslas skolas skolotāja Sandra Valaine, kura apmeklējusi vairākas "Tradiconālo prasmju skolas", par projekta lielāko vērtību atzīst iespēju satikt īstus seno prasmju meistarus, kuri ar lielu aizrautību gatavi savas zināšanas nodot mācekļiem.

Ceturtās "Prasmju skolas" nodarbības divpadsmit Latgales pilsētās un pagastos kopumā apmeklējuši gandrīz 600 mācekļu.

"Tradicionālo prasmju skolu 2011" rīkoja: Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs (KNMC) sadarbībā ar novadu pašvaldībām.

Atbalstītāji: Latvijas Mobilais telefons, Latvijas Radio 2, Latgales mākslas un amatniecības centrs.

Informācija: Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra mājas lapā: www.knmc.gov.lv, kā arī www.prasmjuskola.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV