Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Noslēgusies četrpadsmitā Rīgas modes nedēļa

Tatjana Baļvas, 05.04.2011. 09:59 | komentāri (1)

Baltijas modes federācijas divreiz gadā organizētā Rīgas modes nedēļa/RIGA FASHION WEEK šoreiz norisinājās no 30. marta līdz 2. aprīlim, un izvērsās par īstiem un krāšņiem modes svētkiem, kurus apmeklēja vietējo un starptautiska mēroga mediju pārstāvji, modes profesionāļi, Latvijas un ārzemju šova biznesa zvaigznes un nebijis skaits prominento personu, kuru starpā var izcelt Latvijas pirmo lēdiju Lilitu Zatleri un Rīgas vicemēru Andri Ameriku. Lielo apmeklētāju un mediju interesi izraisīja arī populārs Krievijas estrādes dziedātājs Šura, kurš apmeklēja Ata Artemjeva skati, un viens no pasaulē veiksmīgākiem melnādainiem vīriešu modeļiem Papis Loveday, kurš piedalījās kā modelis RFW noslēguma šovā – Itālijas modes mākslinieka Toma Rebla skatē.
Noslēgusies četrpadsmitā Rīgas modes nedēļa

RIGA FASHION WEEK svinīgā atklāšana norisinājās viesnīcas „Hotel Grand Palace" restorānā „Suite Lounge", pulcējot Latvijas radošo industriju pārstāvjus un sabiedrības krējumu. Pasākuma koncepts bija pievērst uzmanību sadarbībai starp Latvijas modes māksliniekiem un viņu klientiem - Latvijas mūzikas, teātra un šova biznesa zvaigznēm. Veiksmīgākie šādā veidā sadarbības piemēri tika prezentēti uz skatuves, sniedzot video intervijas Maijai Silovai: Līga Banga & DJ Ella, Indra Salceviča & Markus Riva, Roberto Meloni & zīmols „Mondolini", Aleksandrs Pavlovs & Zane Vaļicka, Odeta Birmane & Regīna Razuma, Aļona Bauska & grupa „Astro'n'Out", Artis Štamgūts & Agnese Rakovska, un citi. Šīs reportāžas varēs redzēt katru sestdienu visa aprīļa garumā TV raidījumā „Stila akadēmija ar Maiju Silovu" (plkst.10.30 kanālā LNT). Par pasākuma muzikālo noformējumu rūpējas radio „SWH" ētera persona Normunds Rutulis. Pasākuma viesus ar oficiālo uzrunu sveicināja Rīgas vicemērs Andris Ameriks, paužot Rīgas domes atbalstu projektam RIGA FASHION WEEK.

Modes dizaineru profesionālās skates notika pašā Vecrīgas sirdī - pilsētas izstāžu centrā „Rīgas Mākslas telpa", kura radoša un autentiska atmosfēra padarīja pasākumu vēl atraktīvāku. Atbilstoši starptautiskiem standartiem modes nedēļas dalībnieki prezentēja nākamās rudens/ziemas sezonas kolekcijas. Dalībnieku sarakstā kā vienmēr bija vadošie Latvijas modes dizaineri, kuri šodien veido Latvijas modes industrijas seju: Katja Šehurina, Natālija Jansone, Žanete Auziņa, Atis Artemjevs, Aleksandrs Pavlovs, Anita Altmane un Ieva Balode, Sarmīte Ostaņeviča un modes zīmoli „NARCISS" un „QooQoo". Latvijas dizaineru modes vīziju papildināja jaunas Igaunijas modes dizaineres Kristel Kuslapuu un Lietuvas modes zīmola D.EFECT skates. Katru dienu dizaineru defilē krāšņoja modes nedēļas goda viesu skates, kuru talantu un panākumus atzīst pasaules modes profesionāļi – SULTAN no Francijas, Victoria Gres no Ukrainas un Tom Rebl no Itālijas.

Viens no RIGA FASHION WEEK organizatoru mērķiem ir veicināt Latvijas modes mākslinieku, modes industrijas kopumā un Rīgas kā Baltijas modes metropoles centra publicitāti starptautiskajā līmenī. Tieši tāpēc ik sezonu Rīgas modes nedēļu apmeklē pasaulē zināmu preses izdevumu žurnālisti, kuru starpā šoreiz bija ELLE (Somija), L'Officiel (Ukraina), Hole magazine (Austrija), Hype magazine (Vācija), Itālijas modes portāls design42day.com un citi. Der atzīmēt mūsu kaimiņvalstu interesi par RFW – modes nedēļu apmeklēja vairāki Igaunijas, Lietuvas un Krievijas mediju pārstāvji.

No 28. marta līdz 3. aprīlim modes un izklaides centrā "Rīga Plaza" darbojās pašmāju modes mākslinieku Showroom, kas tika noorganizēts sadarbībā ar interneta veikalu CreativeLatvia.com. Par godu modes un izklaides centra „Rīga Plaza" 2 gadu jubilejai, modes nedēļas laikā notika izklaides un iepirkšanas vakars „Cosmopolitan Shopping Night", kura laikā apmeklētājiem bija iespēja izdevīgi iepirkties un uzzināt par jaunākajām tendencēm apģērbā, matu sakārtojumā un grimā.

Modes nedēļas laikā Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā tika atklāta izstāde „Elki un cilvēki (Modes fotogrāfijas metamorfozes)", kas tapusi pateicoties Francijas Kultūras centra Rīgā iniciatīvai. Izstāde apskatāma līdz 15. maijam, izstādei izdots informatīvs katalogs ar plašu ilustratīvo materiālu un autoru biogrāfijām. Sīkāka informācija par izstādi un ar to saistītiem papildus pasākumiem www.lnmm.lv.

Starp RFW ballīšu programmas pasākumiem šoreiz var izcelt Suitsupply Party restorānā „Suite Lounge", kā arī aizraujošās ballītes RFW oficiālajā klubā D'Style – interneta modes žurnāla PARTERRE Party ar Markusu Riva un DJ Ellu un RFW Models & Fans Party, kur tika nosauktas pieprasītākās šajā Rīgas modes nedēļā modeles: Līga Pūga un Agneta Januševiča (abas no modeļu aģentūras „Gints Bude Model Management") un Alise Znaroka (modeļu aģentūra „Natalie"). Rīgas modes nedēļas skatēs piedalījās arī tādas slavenās Latvijas modeles ar pasaules mēroga panākumiem, kā Beāte Stivriņa (Gints Bude Model Management), kura šogad filmējās „Valentino" smaržu reklāmai, un Jeļena Saļikova (Gints Bude Model Management), kura Londonas modes nedēļā piedalījās Vivienne Westwood modes skatē.

Izveidota, lai veicinātu un attīstītu vietējo modes industriju, un jau kļuvusi par leģendāru Latvijas modes nozares projektu, RIGA FASHION WEEK turpina savu attīstību. Nākamie Rīgas modes nedēļas svētki gaidāmi š.g. oktobra beigās.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV