Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

AS „Cēsu alus" ievieš tirgū pirmo dzīvo nefiltrēto alu stikla pudelē

Agita Baltbārde, 05.04.2011. 10:59 | komentāri (1)

Alus "Cēsu Nefiltrētais" ir tautas valodā bieži dēvētais „dzīvais" alus – tehnoloģisku apstrādi nepieredzējis alus, kas ir nepasterizēts un nefiltrēts, tādejādi ražošanas procesā nav ticis attīrīts no alū esošajiem raugiem. Ņemot vērā alus īpašo raksturu, tajā turpinās dabīgais rūgšanas process, tādēļ alus "Cēsu Nefiltrētais" realizācijas termiņš ir īss – 30 dienas.
AS „Cēsu alus" ievieš tirgū pirmo dzīvo nefiltrēto alu stikla pudelē

Galerijas:

"Cēsu alus" valdes priekšsēdētāja Eva Sietiņsone Zatlere: „Iemiesojot kompānijas vērtības, mēs veidojam produktus, kas īpaši radīti Latvijas iedzīvotājiem. Pētot Latvijas alus tirgu "Baltijas alus" indeksa pētījumā, Latvijas alus baudītāju uzskats par to, kas ir īsts latviešu alus, nav mainījies: tas ir alus ar izteiktāku rūgtenu apiņu garšu. Tieši tāds savā raksturā ir "Cēsu Nefiltrētais". Turklāt tas ir pirmais „dzīvais" alus stikla pudelē, ko latviešu alus kritiķi uztver kā īstena latviešu alus apzīmējumu. Ir gandarījums, ka sarežģītā, resursu ietilpīgā un radošā procesā esam spējuši radīt alu, kas ir klasiska latviešu alus etalons, vienlaikus piedāvājot to patērētājiem ērtā un mūsdienīgā iepakojumā – stikla pudelē."

"Cēsu alus" galvenais tehnologs Māris Grambergs: „Galvenais un sarežģītākais izaicinājums bija rast efektīvāko un drošāko risinājumu alus realizācijas termiņam. Ņemot vērā, ka pēc alus iepildīšanas pudelē, tajā saglabātie dzīvie raugi turpina rūgšanas procesu, šis alus kā „dzīvs produkts" pieprasa īpašu toleranci attiecībā pret lietošanas termiņu. Daudzkārtējos laboratoriskos testos un īpašās pārbaudēs esam pārliecinājušies par "Cēsu Nefiltrētā" alus drošu realizācijas termiņu – tas ir viens mēnesis, kura laikā alus nezaudē augstvērtīgās kvalitātes un garšas komponenti. Šī alus uzglabāšanas laikā var izsēsties nogulsnes, ko patērētāji dažkārt maldīgi uzskata par kvalitātes nepilnību, bet šajā gadījumā tas ir apliecinājums dzīvu raugu klātbūtnei."

"Cēsu Nefiltrētais" alus jau kopš 2010.gada ir bijis pieejams izlejamā veidā, t.i., iegādājams tikai kafejnīcās un restorānos, kā arī izbraukuma tirdzniecībā. Vērojot patērētāju milzu interesi un faktiski grūti realizējamu pieprasījumu pēc šī produkta, "Cēsu alus" ražošanas tehnologu un produktu attīstības komanda vairāk kā pusgada periodā strādāja pie tehnoloģijas izstrādes, lai šo alu varētu nodrošināt mazumtirdzniecībā.

Šī gada martā ir uzsākta alus "Cēsu Nefiltrētais" pildīšana īpaša dizaina 0,5l brūnā stikla pudelē, alus jau nedēļu ir pieejams tirdzniecībā lielākajos Latvijas veikalos.

Kopējās investīcijas alus "Cēsu Nefiltrētais" ražošanā un ieviešanā sastāda 60 tūkstošus latu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV